BAIC си търси европейска марка

Общи 27 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4825 посещения | без коментари

Китайските автомобилни производители непрекъснато се разрастват на местно ниво и трупат все повече капитал, така че все по-често започват да се озъртат и за нови пазари.
Откато Geely купи Volvo, вече взехме да свикваме с идеята, че те могат да притежават стари европейски марки. А и Volvo вече се спрява добре.
Сега идва ред на BAIC (Beijing Auto), която в Китай си сътрудничи с Daimler и Hyundai за производството на автомобили, и се озърта да придобие някоя европейска марка. Според представители на компанията тя вече се е спряла на три възможни варианта от средния клас.
Крайната им цел обаче е създаването на автомобил от световна класа през 2025 г., още повече че вероятно именно с тази цел китайците са наели бивш дизайнер от Ferrari в лицето на Леонардо Фиораванти, чието име се свързва с прелести като 288 GTO, Daytona, 512 Berlinetta Boxer и Fiat 130. Все пак обликът на китайските возила наистина се нуждае от добър стилист.
Дали това означава, че Никълъс Кейдж, който вече се снима в китайска реклама, ще кара произведен в тази страна автомобил, но с европейски дизайн? Любопитно е да разберем.

 
Ключови думи:   baic, beijing, berlinetta, boxer, daimler, daytona, ferrari, fiat, fiat 130, geely, hyundai, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте