Audi RS 5 Zero-G - пета космическа в чест на Гагарин

Общи 29 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2870 посещения | без коментари

Audi представи ексклузивна версия в чест на 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин в космоса. Серията е ограничена и притежава всички достойнства на класическото купе RS5 – двигател V8 с макс. мощност 450 к.с. и изобилие от високотехнологични материали от рода на въглеродни влакна и алуминиеви сплави. За разлика от стандартния модел ексклузивната версия е обогатена с редица допълнителни опции и дизайнерски решения. Сред тях са специалният цвят на каросерията, наречен Suzuka Grey Metallic, черни детайли по външните части, стилни 20-инчови джанти от олекотени сплави с 5-лъчев Rotor дизайн с титан и полирани елементи. Задължителен е и надписът „Audi RS5 Zero-G“, не са пропуснати и специалните двуцветни кожени спортни седалки, окачването Audi Dynamic Ride Control, диференциалът със задно приплъзване и динамичното кормилно управление. Премахнат е електронният ограничител на скоростта и тя вече е 280 км/ч. Версията е с фирмената трансмисия quattro от ново поколение. При необходимост 70% от въртящия момент може да бъде насочен към предните колела, за задните възможността е до 85%.
Базовата версия на Audi RS 5 Zero-G е обзаведена с двойни черни ауспуси, а при високи скорости звукът, който излиза от тях, е като от ракетен двигател. Ускоряването от 0 до 100 км/ч става за 4,6 сек.
Автомобилът бе представен тези дни в Москва, като цената му за руския пазар започва от 4 150 000 рубли (прибл. 102 000 евро).

 
Ключови думи:   Audi, audi rs, audi rs5, rotor
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте