Audi A8 фейслифт – официално разкрит

Общи 21 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6325 посещения | без коментари

Audi представи официално A8 фейслифт. По отношение на дизайна моделът е еволюирал благодарение на ревизирани предна броня, радиаторна решетка и по-изваян преден капак. Компанията предлага стандартно LED светлини за моделите, оборудвани с V8 агрегат, но при допълнително заплащане може да се сдобият с опционални матрични LED светлини, всяка от които има 25 диода излъчващи светлини. Те се включват и изключват автоматично в зависимост от пътните усовия. Audi също така въвежда и LED мигачи с 18 светодиода във фаровете и 24 светодиода в стоповете. Отзад се забелязва нова броня с два вградени ромбоидни накрайника на изпускателната система. Хромираните лайстни и лъскавите затъмнени стъкла са запазени, а джантите са с размер 21 цола.
Вариантите на задвижване ще са 3-литров TFSI с 310 к.с., 4-литров V8 TFSI с две турбини и 435 к.с., 3-литров TDI, генериращ 258 к.с., и 4,2-литров TDI с мощност 385 к.с. Също така трябва да споменем A8 L W12 Quattro с неговия 6,3-литров агрегат (500 к.с.) и 4-литровия TFSI в S8 с мощност 520 к.с.
Audi ще предлага и A8 Hybrid, който използва литиево-йонна батерия, 2-литров TFSI и електромотор, генериращи обща мощност от 245 к.с. и 480 Нм. Конвенционалният двигател задвижва предната ос, а електрически мотор задната.
По отношение на динамиката 4-литровият TFSI Quattro ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек, което е с 0,3 сек по-бавно от S8. Хибридният модел може да измине на електричество 3 км с максимална скорост от 100 км/ч. Консумацията на гориво при 3-литровия TDI е 5,9 литра на 100 км. „Жадният” W12 консумира 11,7 л/100 км, докато S8 се нуждае от 10,1 л/100 км. Хибридната версия изразходва 6,3 л/100 км.
В кабината на освеженото A8 оборудването е богато и луксозно. Предните седалки са вентилирани с функция за масаж, а опционално се предлага електронно регулиране на задните. Централната конзола е тапицирана в кожа. Като опция се предлага автоматичен климатик с 4 зони и седалка за релакс с поставка за отпочиване на краката.
Audi е оптимизирал и системите за безопасност, като активния асистент за придържане в лента, Head-Up дисплея и асистента за нощно виждане. Музикалната система е Bang & Olufsen.Видео Видео

 
Ключови думи:   a8 l w12 quattro, Audi, Audi A8
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте