Aston Martin се завръща към името Vanquish

Общи 04 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5280 посещения | без коментари

Aston Martin тихомълком разкри нов концептуален флагман на тазгодишното издание на Concorso d’Eleganza Villa d’Este на езерото Комо в Италия.
Без каквито и да било официални коментари от страна на компанията, яркочервеният AM 310 бе изваден на показ. Знае се, че това е прелюдия към нов флагмански модел, но голямата новина е, че в задната част на автомобила е бил забелязан и надпис Vanquish, което потвърждава, че компанията има намерение да възроди едно от най-запомнящите се имена от миналото си.
Конструиран в началото на миналото десетилетие под ръковоството на новия тогава главен изпълнителен директор на компанията Улрих Бец, оригиналният Vanquish бе първият Aston Martin от модерната ера, а дизайнът му, излязъл изпод четката на Ян Калън, диктува облика на всеки модел от марката оттогава насам. Появата му бе повратна точка за британската марка, която произвежда едва неколкостотин автомобила месечно.
Новият флагман ще носи доста от чертите на DB9 и на DBS, но все пак са внесени и някои промени. Профилът е с нова характерна линия, която се спуска рязко към задната броня, отпред автомобилът е с още по-агресивен спойлер, „хълбоците“ са още по-хлътнали.
Задният край изглежда малко по-широк и по-висок, отколкото е при актуалния DBS и повече се доближава до дизайна на One 77.
Засега двигателите още не са конкретизирани, като е твърде вероятно Aston Martin просто да продължи с актуалния 6,0-литров V12, форсиран до около 550 к.с. За новия модел производителят ще се фокусира и върху олекотената конструкция.
Повече информация ще бъде обявена през лятото, когато се очаква този автомобил да бъде представен официално пред широката публика.

 
Ключови думи:   aston martin, concorso, eleganza, rsquo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте