Artemis е първият Super-SUV

Общи 23 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5940 посещения | без коментари

Бутиковият британски производител Eterniti Motors разкри на салона в Пекин прототипа за първия си автомобил. Екземплярите, показани на щандаq вече са преминали през тестове, но все още по тях предстоят някои промени.
Artemis е първият Super-SUV, термин, създаден от Eterniti за нов клас автомобили, които изнасят на нови нива лукса, високите показатели и ексклузивността, изисквани от новата заможна китайска клиентела.
Моделът се качва на конвейера от лятото на тази година, като ще се мери с конкурентите от Bentley, Lamborghini и Maserati. Поръчките обаче започват от този момент чрез операторите на Eterniti в Лондон, Хонконг и Тайпей. Първите доставки ще бъдат факт тази есен.
Задната част на автомобила е оформена като лимузина и разполага със 100 мм допълнително пространство за краката и с две регулируеми задни седалки с отопление и вентилация, поставки за напитки, подготовка за iPad и други екстри.
Интериорът залага на ръчната изработка и скъпата фина кожа. Панелите на каросерията са изработени от карбон-композитни материали. Ултранископрофилните гуми са с размер 315/25, а олекотените джанти са 23-инчови.
Двигателят е 4,8-литров V8 с двойно турбо и разполага с макс. мощност от 600 к.с. и макс. въртящ момент от 750 Нм. Ускоряването от 0-100 км/ч става за 4,5 сек, а макс. скорост е 290 км/ч. Екипът от инженери на компанията е ръководен от Аластер Маккуин, разработил навремето серийната версия на Jaguar XJ220.
Цената на Eterniti Artemis е около 210 000 паунда заедно с местните такси. В Китай обаче тя ще е по-специална и там компанията ще предлага пълна гама от поръчкови услуги.
Автомобилът ще ползва пълна гаранция от две години или 100 000 км.

 
Ключови думи:   artemis, bentley, lamborghini, maserati, SUV
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте