Alfa се отделя като Ferrari и Maserati

Общи 30 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10275 посещения | без коментари

Alfa Romeo става самостоятелна единица като Maserati и Ferrari, е заявил Серджо Маркионе, шеф на групата Fiat Chrysler, към която спадат цитираните марки. Според думите му тя ще разполага с отделен мениджърски екип и централи, досущ като другите два италиански бранда.
Идеята на Маркионе е да приложи успешната формула на Maserati и към Alfa – колите да се правят само в Италия, да се увеличи глобалният приход, да се ползват някои двигатели от Ferrari и да се разработи гама от автомобили със задно предаване и високопроходими SUV модели.
Това е четвъртият по ред план на Маркионе за спасяването на Alfa от завръщането му във Fiat през 2004 г. Предишните предвиждаха постигане на продажби от порядъка на 300 000 единици през 2016 г., на 500 000 през 2014 г. и др. Миналата година марката е продала 101 000, като 90% от тях са реализирани в Европа.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте