550 редки автомобила на „Лагуна Сека" в края на август

Общи 15 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6210 посещения | без коментари

Повече от 550 необикновени състезателни автомобили ще се съберат от 19 до 21 август в едно от най-вълнуващите състезания на Mazda Raceway Laguna Seca в Монтерей, Калифорния. Дългата малко над 3600 м писта е с 11 завоя и с възвишения и хълмове, които изискват повече внимание от страна на пилотите, но пък са зрелищни за публиката.
Основното събитие е Историческо Гран При. Тази година клубът Rolex Monterey Motorsports ще отпразнува 50-ата годишнина от появата на емблематичния Jaguar E-Type, влязъл във вечния списък на стоте най-красиви автомобила на света и изложен дори в музея на съвременното изкуство в Ню Йорк. Над дузина легендарни състезателни автомобила ще се съберат на пистата в съботния ден точно в 13.00 ч, когато започва състезанието Rolex Race Group 3A (индивидуален клас за Jaguar). Ще се включат Jaguar E-Type (XKE в САЩ), представен през 1961 г. Красотата на този автомобил е увековечена и в артистичния плакат на състезанието, като фотографията е дело на Бил Патерсон.
В неделя на свой ред ще се състои следващият кръг - Rolex Race Group 5B за спортните автомобили и представителите на категорията GT, създадени между 1947-1955 г. Тук наред с останалите „колело до колело" ще се включат девет броя Jaguar XK120.
Другите неща, които не са за изпускане са Историческо Гран При на Формула 1 (14:15 в неделя), Can-Am (неделя от 16.00 p.m.), и Trans-Am (събота от 16.25). Главозамайваща ще и съботната битка между петнадесет Ferrari 250 GTO, от които са произведени общо 39 екземпляра през периода 1962 г. и 1964 г. Цената на такъв модел на аукцион днес надскача 30 млн. долара.
За радост на феновете всичките 550 автомобила ще се наредят за старта в петъчните квалификации.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте