25 заявки за рали „Стари столици 2013”

Общи 03 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7495 посещения | без коментари

25 екипажа са подали заявки за последния кръг от българския рали шампионат – „Стари столици” (4-5 октомври). Тази година организаторите предлагат нов, по-компактен маршрут на участниците с 99,4 състезателни километра, а общият му маршрут е 270,31 км.


В състезанието ще стартират лидерите в националния шампионат Димитър Илиев (навигатор Янаки Янакиев, Skoda Fabia S2000) и Крум Дончев (навигатор Петър Йорданов, Ford Fiesta R5), като разликата между тях е 18 точки в полза на настоящия шампион на България – 148 срещу 130.
„Шансът да попреча на Димитър Илиев да вземе осмата си рали титла в Шумен е много малък, но ще се борим за победата, другото няма значение”, заяви Дончев, на когото НСТ на БФАС върна победата в рали „Сливен” две седмици след като беше дисквалифициран.


Сред заявените за старта в Шумен са и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9), за които това е домашно състезание. При автомобилите със задвижване 4х4 ще се състезават и Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo 8), както и Христо Манолов/Ангел Башкехайов, като техният Mitsubishi Lancer Evo 9 е в група Х.


Рали „Стари столици” е пети, последен кръг от Балканската рали купа. Тодор Славов/Добромир Филипов с Renault Clio R3 ще си гарантират титлата в Шумен, тъй като нито един от съперниците им не подаде заявка за участие в състезанието. Четвъртият кръг от надпреварата – рали „Солун”, беше отменен и сега Славов е лидер с 17 точки.


Днес е опознаването на отсечките, утре от 9 до 12 часа е техническият преглед, а официалното откриване на рали „Стари столици” е в 16,30 часа пред Община Шумен.
Първият етап – „Детелината”, стартира в 17,38 ч.


График и карти на етапите може да намерите на адрес: www.rallystaristolici.com

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   BG Rally
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте