10 автомобила за плаж

Общи 28 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 19075 посещения | без коментари

Лятото все още е в разгара си, макар че в редакцията отпускарите се завръщат един по един. Мнозина обаче са избрали да отидат на море в началото на септември. За тях, а и просто защото сме луди на тема автомобили, сме подготвили скромна галерия от добри плажни екземпляри. Не че не можеш да отидеш на брега и с обикновена Dacia или да отпрашиш на плажно парти до зори в „Баш Бар“ с „рязан“ Suzuki Samurai, но друго си е, когато си с проветриво ретро-бъги или нещо по-така. Включили сме и някои по-нови концепции, в краен случай може да ползвате нещо старо и да си го прекроите.
Citroеn Mеhari (1968)
Лансиран през май 1968 г., този автомобил е наистина култов. Ще го оценят както тези, които отглеждат стриди, така и любителите на природата с хипарско светоусещане. С пластмасовата си каросерия и еластичното окачване на 2CV, Mеhari минава навсякъде. Освен това изглежда свежо и модерно в ярките си цветове – жълто, оранжево или зелено.

Renault Rodeo (1970 г.)
След успеха на Mеhari, Renault играе в същия сегмент с Rodеo 4. Автомобилът е с каросерия от полиестерни материали и се радва на внимание от страна на ловджии и горски, но не постига успеха на колегата си от Citroen.

Renault 4 Plein air Sinpar (1968 г.)
Произведен в няколко екземпляра от Sinpar в края на седемдесетте, този вариант на Torpedo е без врати и прозорци, само с капак, така да се каже. Напълно достатъчно, за да се разходите за малко тен до някоя Ривиера. Доста по-лъскав е от Rodеo и навява истинска носталгия.

Buggy Manx (1964)
Структура от полиестер, солидни колела и задно разположен двигател - това бъги е наистина идеално за скачане по дюните или в някоя лунна мисия. Освен това е и прочуто, защото е участвало заедно със Стийв Маккуин във филма „Аферата Томас Краун“.

Mini Moke (1964)
През 60-те Mini Moke е било призвано да служи за олекотен автомобил за британската армия. Идеята е била да може да бъде пускано с парашут. Макар че прилича на малък Jeep, двигателят му не е много убедителен на офроуд терени. Автомобилчето бързо се намества по ваканционните селища и остава там до 1993 г.
Mega Ranch (1992 г.)
През 90-те малкият френски производител Mеga се опитва да популяризира пластмасов автомобил за отдих и отново следва идеята на Mеhari. Напълно модуларен и направен на базата на Citroеn AX, Mеga лесно се превръща в това, което ви е необходимо за момента – пикап, комби или купе-кабриолет.

Rinspeed Bamboo (2011)
Преди три години ексцентричните швейцарски тунери от Rinspeed показаха този плажен прототип. Той изглежда секси, декориран е с бамбукови елементи, а електрическият двигател го прави изключително модерен.
Fiat 600 Jolly (1958)
Произвеждан до 1969 г., този шикозен вариант на модел 600 е с каросерия от Ghia. С 2-цилиндровия си двигател с едва 32 к.с., той развива макс. скорост от 95 км/ч. Разветите от вятъра коси и приятната компания са допълнителен бонус, който зависи само от вас.
Smart Crossblade (2003)
През 2003 г. едва проходилата марка Smart решава да пусне екстремна версия на City Cabrio. Със спартанския си вид на гладиатор, Crossblade е лишен от покрив, врати, дори и от челно стъкло. Двете седалки вътре са непромокаеми. И най-малкото ускорение в него се усеща доста силно.

Volkswagen Type 181 (1969)
Той е вдъхновен от герой от немската армия от Втората световна война - Kubelwagen. Каросерията е от полиестер, обзавеждането - аскетично, има си четири врати и капак от винил. Предаването е задно, а двигателят - Cox.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте