Federal-Mogul придоби звеното на Honeywell

Общи 17 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 3830 посещения | без коментари

Federal-Mogul Holdings Corporation обяви, че поделението Federal-Mogul Motorparts финализира обявеното по-рано придобиване на определени бизнес активи на звеното на Honeywell за фрикционни материали. Звеното на Honeywell за фрикционни материали е с централа в Глинде, Германия, като извършва и значителна оперативна дейност в Румъния и Китай.
„Придобиването на звеното на Honeywell за фрикционни материали значително заздравява производствените и проектните възможности в сегашното глобално портфолио, свързано с накладките и дисковете на поделението Federal-Mogul Motorparts“, каза Даниел Ниниваги, главен изпълнителен съдиректор на Federal-Mogul и главен изпълнителен директор на Federal-Mogul Motorparts. „Тази придобивка ни позволява да ускорим дългосрочната си стратегия за разширяване на основните ни продуктови линии при накладките и дисковете на конкурентно глобално ниво и посредством най-новите пазарни технологии. Това също така допълнително заздравява водещата ни пазарна позиция в сегментите на частите за оригинално вграждане и на резервните части, особено в Европа и Азия.“
Придобитото звено оперира само в Европа, Китай и Бразилия, не и в Съединените щати. Както е описано във финалните споразумения за сделката, трансакцията не включва търговската марка Bendix, както и гамата продукти, които представляват активи и пасиви в Съединените щати. В допълнение, както също така е описано във финалните споразумения за сделката, Honeywell се ангажира с всички пасиви и задължения, свързани с продукти, съдържащи азбест, или подобни искове за щети. Honeywell има ангажимента да предпазва Federal-Mogul от подобни претенции.
Federal-Mogul Motorparts е лидер в индустрията на фрикционните материали, като предлага в световен мащаб продукти за оригинално вграждане, предназначени за лекотоварните и тежкотоварните превозни средства. Компанията продава накладки и дискове на пазара за резервни части под марките Wagner

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте