Хуманоидният робот на Honda направи своя европейски дебют

Общи 17 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 3585 посещения | без коментари

Последното поколение хуманоиден робот от Honda, ASIMO, направи своя европейски дебют в Брюксел. Роботът, планиран да помага на хора в нужда, надгради няколко съществени технологични постижения на своите предшественици, а именно: подобрена интелигентност, по-добра сръчност (включително отваряне на бутилка и сипване в чаша, или езика на жестовете), както и умението да тича по-бързо или назад, да изкачва или слиза по стълби много по-плавно и дори да подскача.
Постижението тласка Honda още по-близо до създаването на робот за практически цели и използването му в бита или където е необходима помощ.
Изцяло новият ASIMO показва и редица други умения, до които екипът на Honda достига след разработването на роботи с възможност за вземане на решения, които от своя страна им позволяват да адаптират поведението си спрямо обкръжаващата среда в реално време.
Напредък във възможностите на интелектаASIMO вече може да разпознава лицата и гласовете на няколко души, които говорят едновременно. Също така може да спре текущата си дейност и да промени поведението си в зависимост от желанието на събеседника си. Например успява да предвиди посоката, в която човекът ще тръгне, и веднага да смени посоката си на движение, за да предотврати сблъсък.
Напредък във физическите възможностиASIMO вече може да бяга с 9 км/ч (или 3 км/ч повече от предшественика си). Също може и да тича назад, да скача и да подскача продължително на един крак.

 
Ключови думи:   honda
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте