Женева 2009: Ford представя концепцията iosis MAX

Main March 6, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1503 views | no comments

По време на салона в Женева, който отвори врати за посетителите през тази седмица, Ford представи концептуалната разработка iosis MAX. Фирмата на синия овал демонстрира колата като Multi Activity Vehicle (MAV), демонстриращ нови нива на ефективност и гъвкавост. Дизайнът на новия модел е дело на екипа на Мартин Смит, изпълнителен директор на дизайнерското подразделение на Ford Европа.

iosis MAX демонстрира нова система на отваряне на вратите, няколко нови материала, високо ефективна аеродинамика, както и европейската част от глобалния проект за разработка на модерна гама бензинови мотори EcoBoost, която се очаква да бъде представена на пазара през следващата година. По същото време се очаква да бъде представена и новата система Ford Auto-Start-Stop.

Модернистичният дизайн на iosis MAX е акцентиран с помощта на изцяло нови предни и задни светлинни блокове, деветнадесетцолови джанти, модулна задна врата и други. В интериора на автомобила откриваме модерно приложение на кинетичния дизайн на фирмата на синия овал. Футуристичните форми и цветове са използвани за създаването на пространствена" атмосфера, като основната част от концепцията се върти около мултифункционалната надлъжна средна конзола.

Концепцията Ford iosis MAX разполага с 1.6 литров, четирицилиндров EcoBust бензинов двигател, който гарантира максимална мощност от 180 конски сили. Благодарение на модерната си технология, този агрегата гарантира до 20% по- добра горивна икономичност в сравнение със стандартен мотор със сравним мощностен показател.

*******
Видео на iosis MAX можете да видите тук:AutoPress.tv

 
Keywords:   auto start, ford, ford auto, iosis
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...