Vencer Sarthe: пуристът с 622 к.с.

Общи 10 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 21030 посещения | без коментари

Първите компютърно генерирани изображения на Vencer Sarthe се появиха през 2012 г. Година по-късно холандската фирма Vencer представи първия прототип на модела в рамките на изложението за луксозни стоки Top Marques в Монако. Оттогава досега екипът, разработващ колата, е направил над 100 промени по нея, за да подготви серийната версия, която клиентите вече могат да поръчват. Впечатляващо е колко бързо създателят на Vencer Робърт Кобен и хората му успяват да подготвят машината, която ще струва около 540 000 лв. Самата компания Vencer съществува едва от 2010 г.
Име и дизайн, вдъхновени от „24 часа на Льо Ман“
Името Sarthe идва от Circuit de la Sarthe, познат още като Circuit des 24 Heures, или, казано с други думи – прочутото трасе, на което се провежда легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Дизайнът на колата с плоска предница трябва да напомня за колите от надпреварата през 80-те години на миналия век. Под карбоновата каросерия работи централно разположен 6,3-литров V8 с 622 к.с. и могъщ въртящ момент от 838 Нм. Въпреки сериозния обем агрегатът е „подпомаган“ от компресор. Той е поставен не само за допълнителна мощност, но и за по-бързи реакции на мотора и „по-красива“ крива на въртящия момент (650 Нм са на разположение още при 1500 об/мин). Скоростната кутия е ръчна, с шест предавки и „дирижира“ прехвърляната към задната ос мощност.
Hurac

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте