BBC TopGear 109: Броят на пътешествията!

Общи 30 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7335 посещения | без коментари

Броят заслужава етикета „приключенски“, защото сърцатата рубрика „Гиър“ започва с „Пътят майка“. Най-амбициозният тест на TG, от Чикаго до Ел Ей по Route 66. Колата? Вездесъщото Bugatti Veyron. Вездесъщо, но в якото изпълнение Grand Sport Vitesse. Открит автомобил, способен да вдигне 410 км/ч в пътешествие, дълго 3868 км, простиращо се на една дузина страници с уникални фотографии. Сам Филип кара, снима Джъстин Лейтън. Приключение е и битката между трите SUV и... танковете. Да, напълно сериозно. Porsche Macan, Audi SQ5 и RR Evoque се изправят срещу армада бронирани машини, обстрелващи ги с... топчета с боя. Най-добрият е този, който получи най-малко попадения. Всъщност, не съвсем... Пол Хоръл докладва. Попадение обаче е пътуването ни в Македония с автомобил с вихрогони по вратите. Събираме коне, лъвове, овце, лебеди и дори костенурки. Любопитно? И още как. Осем страници с невероятната история на нашия зам. гл. редактор Христо Мишков и „неговата“ Mazda 6. Фотографиите отново са на TG ниво благодарение на Тони Тончев. От Македония се качваме в Алпите. Три дни, четири държави и пет мотоциклета. TG отива в Гармиш за BMW Motorrad Days 2014, но отскачаме и до Стелвио. Осемстотин километра през спиращи дъха пейзажи, които ви очакват на шест страници в „Гиър”. И накрая на рубриката, но не и по важност, Baja Aragon, едно яко рали от „края на света“. Иван Войков пътува до там - сериозно, самите местни испанци определят мястото между Валенсия и Сарагоса като светия край, - за да проследи триумфалния марш на MINI. Baja Aragon е и мястото, където може да видите как MINI с 307 коня и 360 литра бензин лети над пясъка. Стигнахме и до „Новини“, секцията с най-прясно боядисаните машинки. Водеща е новата Mazda 2, премислена и елегантна, „двойката“ е готова да раздава шамари в компактния клас. Още по-компактен е новият Smart, който отново идва и във версия с ForFour. Двуместната количка запазва 2,69-те си метра, но изглежда доста по-различно. Cayenne също е различен, променен, облякъл нова кожа. Нови обаче са и моторите. И накрая, Jag F-Type подкрепя Tour de France. Да, супер котаракът във версия с 550 коня и стойка за велосипеди на гърба.

Тестове? Накъде без тях. Този път започваме с BMW 435i Gran Coupe, или най-мощната версия на тази 4-ка, подплатена с xDrive система 4x4. Тя зацепва на две страници, следвана от черния и съблазнителен Aston Martin Vantage N430, градския авантюрист Peugeot 2008 и изгодния за каране и приветлив Hyundai ix35. Приветлив за седем човека е и Opel Zafira Tourer с любопитния 1,6-литров бензинов мотор, какъвто е и дизеловият агрегат на Great Wall Steed 5. Да, колата вече се предлага и с нафтово задвижване. Това събрахме за вас в брой 109, приятно четене. Заслужава си!

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте