Tesla и Panasonic строят завод гигант

Общи 30 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7220 посещения | без коментари

Tesla Motors и Panasonic се споразумяха за така наречения завод Gigafactory. Той е собственост на автомобилната марка и се очаква да стане най-големият производител на литиево-йонни акумулатори, когато бъде напълно готов.

В качеството си на актуален доставчик и дялов участник в Tesla, Panasonic ще инвестира между 20 и 30 милиарда йени (между близо 145 и 217 млн. евро) и ще осигури необходимите съоръжения. Очаква се общата инвестиция да достигне до близо 4 милиарда евро и така компанията да увеличи дяловото си участие.

Според договора, сключен през миналия октомври, Panasonic ще продължи да снабдява Tesla с литиево-йонни акумулатори, докато приключи строителството на завода. Технологичният гигант ще достави на производителя на електромобили 2 милиарда батерии, считано от сега до 2017 г. Те ще послужат за седана Model S и кросоувъра Model X.

Очаква се заводът Gigafactory да бъде готов в близките три години. Tesla сведе избора си за локация до четири щата – Аризона, Невада, Ню Мексико и Тексас. Първата копка вероятно ще бъде направена още в края на тази година, а автомобилната компания си е поставила за цел производството да започне на пълни обороти от 2018 г.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте