От 19 450 лева за новото Aveo

Main June 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8865 views | no comments

Източник: www.chevrolet.bg

Новият Chevrolet Aveo съчетава динамично поведение на пътя, свеж дизайн, просторно и комфортно вътрешно пространство

Динамично поведение на пътя
Самоуверен и стилен външен дизайн
Изискан, луксозен интериор с интелигентни възможности за съхранение на вещи
Eфективни двигатели с ниски нива на емисиите, нова шестстепенна автоматична трансмисия
Премиера на модела за България по време на Автомобилен салон София 2011


До момента на премиерата на изключително успешния Cruze, Aveo беше най-добре продаваният модел на марката Chevrolet в глобален мащаб. Новият Aveo, който ще се появи на пазара през това лято има за цел да разшири успехите на модела в изключително оспорвания малък клас автомобили. Той ще бъде на разположение във версии хечбек с пет врати и седан, всяка от които ще предлага отлично поведение на пътя и комфорт, динамичен и изискан дизайн, както и просторен интериор и икономични двигатели.

Eднакво добре приспособен за ежедневното пътуване до офиса и за пътешествията през уикенда, новият Aveo е отличен избор за младите и млади по дух водачи, с чувство за стил. В този смисъл той отлично допълва гамата от вълнуващи нови модели на Chevrolet, които ще се появят на пазара през 2011 – годината на 100-годишнината на марката Chevrolet.

"Толкова е вълнуващо да работиш за Chevrolet в момента – напоследък ние представихме нови модели в класа на многофункционалните ванове и в компактния сегмент, а в лицето на Aveo имаме на разположение изцяло нов автомобил, готов да се съревновава успешно с най-добрите представители в малкия клас, който е и най-големият по обем в Европа," сподели Уейн Бранън, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe.

Последното издание на Aveo е изцяло нов автомобил с напълно обновена външност и вътрешно пространство за пътниците, новоразработена ходова част и каросерийна структура, както и модернизирана гама от икономични двигатели с ниско ниво на емисиите.

Aveo е конструиран с идеята да превърне ежедневното пътуване с автомобил от малкия клас в по-динамично и доставящо удоволствие изживяване, предоставяйки на своя притежател практични, лесни решения и отлично съчетание от качества и цена. С цел да осигурят максимално динамично поведение на пътя, инженерите на компанията са разработили изцяло нова ходова част за Aveo, която е сред най-стабилните в този сегмент от пазара.

Демонстрирайки външен дизайн в спортен стил, отразяващ глобалния стилистичен език на марката Chevrolet, новият Chevrolet Aveo се стреми да покори младите и млади по дух потребители. Tова се отнася в еднаква степен и за двете версии на каросерията, но преди всичко за хечбека с пет врати и неговите агресивни, плавни линии на каросерията. В същото време, новият седан с четири врати притежава по-зряло и престижно излъчване, насочвайки се предимно към младите семейства.

"В много области в Европа и преди всичко в Южна и Източна Европа, малките седани играят значима роля, тъй като се купуват от семейства само с един автомобил в домакинството," подчертава Уейн Бранън, обяснявайки важността на Aveo седан в гамата на марката Chevrolet.

Вълнуващо пътуване

Динамичното поведение на пътя на новия Aveo е ключово предимство, което допринася за привлекателността на модела. То се гради на изключително стабилна самоносеща каросерийна структура с интегрално свързани горна и долна част на каросерията, ниско тегло и висока устойчивост на усукване. Модерните стомани, използвани в конструкцията на новия Aveo притежават значително по-висока якост на опън, с което допринасят за повишаване на пътническата безопасност.

Предното окачване тип McPherson с винтови пружини и напречен стабилизатор, както и задната схема с торсионна греда осигуряват балансирано, стабилно поведение. Отличната обратна връзка, която автомобилът осигурява на водача се допълва от електронния контрол на стабилността (ESC) и монтираният на кормилната колона електрически сервоусилвател (EPS), който ще се предлага при моделите с 1.2-литров бензинов и 1.3-литров турбодизелов двигател. Тази усъвършенствана система за подпомагане на водача е оборудвана и с индикатор за износването, благодарение на който прецизността на управлението се гарантира независимо от увеличаването на възрастта на автомобила.

Едновременно с това, стабилната каросерийна структура на новия Aveo е ключов фактор и за отличните показатели на автомобила по отношение на безопасността. В случай на евентуална катастрофа, покривът е в състояние да понесе 4.2 по-голямо натоварване от теглото на автомобила. Внимателно настроената система от сензори е свързана с шест въздушни възглавници, които ще се предлагат серийно в Европа, както и с четириканалната антиблокираща система на спирачките (ABS) с функция за подпомагане на водача при внезапно спиране. В допълнение към това, човекът зад волана може да включи удобният за дълги пътувания круз-контрол с функция за ограничаване на максималната скорост на движение. В момента, в който зададената горна граница бъде достигната, системата издава предупредителен сигнал.

Aveo предлага също и тиха, спокойна атмосфера при шофиране. Усъвършенстваните мерки за контрол на шума в някои случаи са довели с 10 до 40 процента по-добър изололационен ефект от този при досега прилаганите материали и способи.

Два отличаващи се варианта на каросерията

Стилистиката на външността на новия Aveo ще внесе дух на младост, свежест и динамика в този сегмент от пазара. В предната част голямата, хоризонтално разделена на две решетка на Aveo с централно разположена маркова емблема веднага го идетифицира като модел на Chevrolet.

Ключов характерен белег, различаващ Aveo от останалите в малкия клас са неговите открити, вдъхновени от мотоциклетната стилистика предни светлини, лишени от общ прозрачен панел. Те са разположени върху двойна цилиндрична основа в блестящо черно и хромирани пръстени. Подчертаните форми в областта на арките на калниците, както и вдаденото разстояние от 114 мм между релсите за багажник на покрива и късите надвеси на каросерията подчертават стабилната, самоуверена осанка на версията хечбек.

Както и при Chevrolet Spark, дръжките на задните врати на хечбека са разположени в горната част на вратите, създавайки подобен на спортно купе силует. Задните светлини на версията хечбек нямат общ прозрачен покривен панел, хармонирайки с оформлението на предните светлини на автомобила. За разлика от това решение, задните светлини при седана са обгърнати от панел с два елемента, добавящ нотка на изисканост към стилната, аеродинамично оформена каросерия. Седанът е с 360 мм по-дълъг от версията хечбек, чиято дължина възлиза на 4039 мм.

Всички колела се отличават с характерния за марката Chevrolet дизайн с пет спици и се предлагат в следните размери и оформления - 15-цолови стоманени и алуминиеви, както и 16- и 17-цолови алуминиеви.

Спортна изисканост в интериора

Голямото внимание, отделено в разработката на детайлите във вътрешното пространство на новия Aveo е довело до по-луксозно изпълнение, което по принцип е характерно за автомобилите от по-висок клас. При едно и също ниво на оборудване няма разлики в подредбата и стила на интериора при седана и хечбека.

Характерното оформление на арматурното табло в стил двоен кокпит при Aveo е заимствано директно от Chevrolet Corvette – един от най-емблематичните спортни автомобили на планетата. Друг ключов елемент във вътрешния дизайн на модела са извитите около водача и пътниците форми на арматурното табло, преливащи плавно в облицовките на предните врати. Вляво и вдясно от формите на арматурното табло изпъкват кръглите отвори за отопление, вентилация и климатизация.

Главният блок от контролни прибори продължава темата, вдъхновена от дизайна при модерните мотоциклети и представена във външната стилистика на автомобила. Той съдържа кръгъл аналогов скоростомер, разположен в асиметричен циферблат от течни кристали с голям цифров дисплей. Както блокът от контролни прибори, така и интегралното оформление на централната конзола на арматурното табло са осветени индиректно с характерното за марката Chevrolet синьо осветление, създаващо усещане за стилна, модерна атмосфера в купето.

Интелигентно оформените места за съхранение на вещи отразяват още по-добре вниманието към всеки детайл при създаването на Aveo. Двете жабки, едната от които с вграден USB-вход, многобройните малки отделения и джобовете във вратите, както и трите поставки за чаши на предния ред осигуряват обилно пространство за съхранение на предмети с различна големина. Функциите на всички електронни устройства, инсталирани в горната жабка могат да се управляват посредством бутоните на волана или бутоните на аудиосистемата.

Багажното пространство на седана осигурява полезен обем от 502 литра, с което се нарежда сред най-добрите в това отношение представители на своя клас. При сгъната задна седалка в товарния отсек на хечбека се побират 653 литра – повече от достатъчно за излет през уикенда с предварително посещение на мола.

Eфективни и икономични задвижващи агрегати

Икономията на гориво и удоволствието от шофиране с нисък негативен ефект върху околната среда са сред основните и водещи критерии при създаването на гамата от двигатели на новия Aveo. 1.6-литровият бензинов двигател (115 к.с.) осигурява на Aveo силни характеристики при ускорение и непосредствено усещане за мощ и динамика при движение с ниска скорост.

Гамата от бензинови агрегати включва също две версии с работен обем 1.2 литра и мощност съответно 70 к.с. и 86 к.с., 1.4-литров агрегат с мощност 100 к.с., както и 1.6-литров двигател със 115 к.с. От предстоящата есен новият Aveo ще се предлага и с 1.3-литров турбодизелов задвижващ агрегат (за първи път при малките модели на Chevrolet в Европа), който ще използва система за директно впръскване на гориво common-rail, автоматична старт/стоп технология и турбокомпресор с променлива геометрия.

1.2-литровият, 1.4-литровият и 1.6-литровият бензинови двигатели се отличават със система за променливо газоразпределение с два горни разпределителни вала. За цилиндровия блок е използвана олекотена чугунена структура. При 1.2- и 1.4-литровите двигатели е използвано и чугунено легло на коляновия вал, осигуряващо по-голяма устойчивост и по-малко шум и вибрации при работата на двигателя. 1.6-литровият двигател е задвижван от зъбчат ремък, с интервал на смяна на 10 години или 160 000 километра.


Разходът на гориво в комбиниран цикъл възлиза на 5.1 л/100 км при версиията с 86 к.с. на 1.2-литровия двигател и 6.6 л/100 км при 1.6-литровия агрегат в съчетание с механична трансмисия. 1.2-литровият двигател Ecotec отделя 119 г/км CO2.

Aveo ще бъде първият малък модел на марката Chevrolet, в който ще се използва шестстепенна автоматична предавателна кутия. Едно от принципните предимства при нея е разположението на комплектите зъбни колела на една и съща ос с централната ос на коляновия вал на двигателя. Сред полезните ефекти от тази модификация са по-малката дължина на цялостния силов тракт, по-ниското разположение на предния капак и увеличеното вътрешно пространство на каросерията.

Цените на хечбек версията стартират от 19 450 лв с ДДС за 1,2л. двигател с 86 к.с., а за седана – от 20 000 лв с ДДС


За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

 
Keywords:   aveo, chevrolet, chevrolet aveo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...