Стартира Volvo Ocean Race

Общи 13 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17445 посещения | без коментари

На 11 октомври 2014 г. започва 12-ото издание на Volvo Ocean Race – най-трудното състезание по ветроходство в света. Седем яхти отплаваха от Аликанте, Испания, и ще посетят 11 пристанища на пет континента по пътя към крайната цел - Гьотеборг, Швеция, където се очакват през юни 2015 г. За да стигнат до финала, те ще се състезават на разстояние 38 739 морски мили около света във върховното изпитание на човешките възможности.
Споделените основни ценности на Volvo - безопасност, качество и грижа за околната среда - са естествено вплетени във Volvo Ocean Race.
Новото в това издание на регатата е еднотипната състезателна яхта Volvo Ocean 65. Всяка от седемте яхти във флота е построена по еднакъв, строго контролиран комплект чертежи. В резултат на това акцентът пада върху уменията, стратегията и екипната работа.
Лодката не само е бърза във водата, но и способна да устои на най-тежките атмосферни условия на планетата. Безопасността на съдовете, задвижвани от силата на вятъра, също е основен приоритет, точно както е била за компанията Volvo още от произвеждането на първия автомобил през 1927 година.

Съвместен щанд на Volvo Cars и Volvo Group, разположен във всяко пристанище, където регатата ще има престой, ще предлага на широката общественост и корпоративните гости да се запознаят с бранда и продуктовите му гами. На пътуващата изложба ще бъдат демонстрирани и новите технологии и функции за безопасност – както за леките автомобили, така и за търговските превозни средства. Сред акцентите по време на регатата 2014-2015 ще бъде изцяло новият премиум SUV Volvo XC90, както и радващият се на възторжени отзиви камион Volvo FH със системата за динамично управление Epic Dynamic Steering.
1,55 милиарда души гледаха надпреварата по телевизията по време на последната състояла се регата 2011-2012 г., а общият брой на посетителите в състезателните селища възлизаше на 2,9 милиона.
Можете да следите регатата и онлайн на сайта www.volvooceanrace.com.Агенция Speed-Press Видео

 
Ключови думи:   volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.