Фаворитите на „24 часа на Льо Ман“

Общи 12 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5045 посещения | без коментари

На 14 юни стартира „24 часа на Льо Ман“. Надпреварата, която се провежда за 82-ри път в историята, е класика сред автомобилните състезания – като рали „Монте Карло“ и „Гран при на Монако“. В продължение на цяло денонощие болидите и техните пилоти ще дават най-доброто от себе си на Circuit de la Sarthe във Франция. Кой ли ще се изкачи на върха? Audi, Toyota или завърналият се след дълго отсъствие отбор на Porsche?
НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ АВТОМОБИЛИ В ИСТОРИЯТА НА „24 ЧАСА НА ЛЬО МАН“ Toyota TS040 Hybrid – един от главните претенденти за спечелване на „24-те часа“. Хибридната ракета развива до 1000 конски сили. Пилотите на Toyota: Антъни Дейвидсън, Никола Лапиер, Себастиан Буеми. Те ще пилотират колата с номер 7. Тази с номер 8 ще бъде управлявана от Алекс Вурц, Стефан Саразен и Казуки Накаяма. Не е за подценяване: от 2000 г. насам Audi печели 12 победи на „24 часа на Льо Ман“. С последната еволюция на R18 e-tron quattro oт Инголщат са се устремили към следващата.Защитаващият титлата Том Кристенсен и Лоуик Дювал спечелиха на Льо Ман през 2013 г. и искат да се качат най-високо на подиума и през 2014-а. Тази година техен партньор ще бъде Лукас ди Граси. След 16 години отново в Льо Ман: с 919 Hybrid Porsche иска да се върне към славните времена. Отборът от Цуфенхаузен може да се похвали с 16 победи в миналото. Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър се завръща на Льо Ман и е една от звездите тази година. Той ще кара заедно с Тимо Бернхард (в средата) и Брендън Хартли. Единственият частен автомобил в големия клас LMP1: Rebellion R-One е задвижван от 3,4-литров мотор на Toyota, разположен отзад. За разлика от болидите на заводския отбор, той няма хибридна система. Още един бивш пилот от Формула 1 – Ник Хайдфелд, ще кара тази година. Той ще си партнира с Никола Прост (вдясно), син на Алън Прост, и Матиас Беке. Oreca-Nissan на отбора на 9-кратния световен рали шампион Себастиан Льоб ще стартира в клас LMP2. Готов за битката: Рене Раст е един от пилотите на болида на Льоб. Дебютиращият на Льо Ман Раст е единственият германец в клас LMP2. Прекрасен нов автомобил: за Ligier JS P2 Льо Ман ще бъде първо състезание. Това е единственият закрит автомобил в клас LMP2. Porsche за клас GT: 911 RSR излиза на трасето, за да повтори победата си от 2013 г. На предварителните тестове преди две седмици машината даде най-добро време.Голяма сила в GT: Ferrari 458 Italia няма да остави конкурентите си спокойни тази година. По италианския суперспортист малко преди състезанието бяха направени аеродинамични подобрения.Опонент от Острова: английският производител Aston Martin тази година отново ще участва с Vantage V8 (вдясно). Един от пилотите е германецът Стефан Мюке.

Жълт звяр: Corvette C7.R е един от тазгодишните дебютанти, за него това е първо състезание извън Северна Америка. Има шанс за победа в клас GT. Електрически болид: ZEOD RC, на който Nissan ще заложи тази година, няма да има пряк конкурент. Целта на японците е да „завъртят“ една обиколка изцяло на ток. За останалите ще помага 1,5-литров 3-цилиндров турбомотор.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте