Суперкамион развива до 2190 к.с.

Общи 25 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7805 посещения | без коментари

Да направиш седлови влекач конкурент на Bugatti Veyron?! Звучи като пълна лудост, нали? За шведския специалист по тежкотоварни автомобили Svempa Bergendahl обаче подобно нещо не изглежда непостижимо. Поне що се отнася до мотора. Базовият мотор на Scania-та е със 730 конски сили. Тунинг специалистите обаче успяват да изстискат два пъти повече – 1460! А за кратко те могат да се вдигнат до 2190! Пълна лудница! Тежащата 5 тона Chimera (името идва от химера, огнедишащ звяр с лъвска глава от гръцката митология) може да ускори за 4,6 сек от 0 до 100 км/ч. В този формат максималната скорост не е важен показател – затова от тунинг фирмата не дават информация за нея. Ян Рихтер, дизайнер на Svempas, коментира: „Chimera запълва празно място в нашата колекция – на камион с уникална футуристична визия. Със своето невероятно задвижване и прекрасен дизайн той е много важен за нас.“
Рихтер не преувеличава. Chimera е с екстремно ниско окачване и със значително разширена следа. Кабината и предната броня са декорирани със спойлери, а фаровете изглеждат суперагресивни. Страничните раздувки са единствени по рода си. Благодарение на всичко това камионът напомня на суперавтомобил – за което допринася и задвижването му. V8-двигателят, комбиниран с 6-степенна трансмисия Allision и ауспухова система от естествена стомана с шест турбокомпресора Holset, постигат смайващи резултати. Още по-впечатляващи са масивните двойни гуми на задната ос. Предното окачване е независимо и разчита на два амортисьора от всяка страна. Най-големият недостатък на болида от тежка категория? Той не се продава и ще остане уникат.

 
Ключови думи:   Тунинг
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте