Преход с елекрически велосипеди финишира у нас заедно с Golf TGI

Общи 29 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6770 посещения | без коментари

Германска експедиция с електрически велосипеди финишира у нас, след като измина 9000 км за месец по пътя на Желязната завеса. Стартът бе даден на норвежко-руската граница при Киркенес, а финалът бе на турско-българската граница на Черно море. Вчера Йоахим Франц и специалистът по електрически велосипеди Кристиан Рот пристигнаха заедно с екипа си от от журналисти, фотографи, оператори, логистичен тим и новия Golf на природен газ в шоурума на VW в София. За наше учудване германците споделиха, че няма по-дружелюбни и търпеливи хора от българските шофьори, които дори не протестирали, когато им се налагало да се движат със средна скорост 30-40 км/ч след кервана от двама велосипедисти и съпътстващите ги автомобили.
„Избрахме маршрута през бившите социалистически страни, за да демонстрираме по-най-добрия начин идеята за обединена Европа без граници. Хората са изключително гостоприемни. Представете си само, че 11 души чукат на вратата ти и молят да опънат палатковия си лагер, и да паркират петте си автомобила на поляната ти! Близо месец не сме отсядали в хотел, домакините ни от цяла Източна Европа дори са ни предлагали да ползваме баните и тоалетните им, деляли са с нас сиренето и хляба си. Разбира се, нямаше да минем и без помощта на немското посолство и VW Group”, сподели Йоахим, който е професионален колоездач с 20 експедиции зад гърба си.
Средно около 300 км дневен преход са осъществявали велосипедистите. Най-дългото изминато за ден разстояние е било 370 км, като тогава са зареждали електрическите си колела 6 пъти, разказа той. На въпроса кое е било най-голямото предизвикателство за тях, германците се пошегуваха, че изпитват огромни болки точно в тази част на телата си, за която сме си помислили и се срамуваме да попитаме.
VW Group, чиято централа е във Волфсбург, подкрепят експедицията, тъй като регионът десетилетия е бил в непосредствена близост до вътрешногерманската граница и е бил пряк свидетел на падането на Желязната завеса. Повече информация за Е-експедицията можете да откриете на www.eexpedition.de/en/the-project.html.
Финалът на експедицията в шоурума на VW съвпадна и с българската премиера на новия първия метанов Golf и първия модел в гамата на марката, носещ индекса TGI. С едно зареждане на двата резервоара,той разполага с автономност от 1400 км. Средният разход на метан е едва 3 кг на 100 км. Ориентировъчните му разходи възлизат на между 2,5 – 4,5 ст. без ДДС на км в зависимост от режима на движение. Автомобилът е предпремиерно у нас, тъй като производството му за България започва от края на годината.


 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте