Новият стопанин на Saab се бори за името и емблемата на марката

Общи 29 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2825 посещения | без коментари

Новият собственик на Saab търси начин възможно най-скоро да придобие права върху ползването на името и емблемата на шведската марка.
Наскоро японско-китайската инвестиционна група National Electric Vehicle Sweden (NEVS) купи шведския производител, след като миналата година Saab обяви банкрут.
Сделката обаче не включи името и емблемата на марката. Това право може да бъде предоставено само от компанията за отбранителна техника Saab AB и производителя на камиони Scania, които ползват същия грифон, познат ни от автомобилите Saab.
Scania разчита на тази емблема от 1990 г., когато подписва договор с предишния собственик на Saab - General Motors Co.
„NEVS не може да използва името на Saab, докато ние не потвърдим. Това се обсъжда в момента“, е заявил говорител на Scania. „Трябва да бъдем сигурни, че новият собственик няма да опетни репутацията ни“, е пояснил той пред Automotive news.
NEVS планира да разработи електрическа версия на Saab 9-3 във фирмения завод в Тролхатен в Швеция. Пазарната й премиера е предвидена за края на 2013 или началото на 2014 г.
51% от инвестиционната група са собственост на хонконгската компания National Modern Energy Holdings Ltd. Останалите 49% владее японската компания Sun Investment.
Доскоро Saab бе притежавана от производителя на спортни суперавтомобили Spyker, който я купи през февруари 2010 г. от GM.


 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте