Новият отбор няма да наеме Даника Патрик

Общи 22 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7255 посещения | без коментари

Собственикът на отбор от НАСКАР Джийн Хаас, който ще се състезава с екип във Формула 1 от 2015 г., не смята да вземе Даника Патрик за пилот. 32-годишната дама кара за тима на Хаас в американската серия.


"Със сигурност никога не съм очаквал някой от настоящите ни пилоти да иска да бъде подготвен за Формула 1. Невъзможно е да се направи. Само да си помислиш, че ще скочиш в кола от Формула 1 от НАСКАР, е много, много трудно", обясни Хаас на пресконференция.


Шеф на новия отбор ще бъде Гюнтер Щайнер, който бе в Jaguar и Red Bull. По-големият проблем пред американския екип обаче е кога да се включат във Формула 1, а не пилотският състав.
"Според мен 2015 г. е твърде близо, а 2016 много късно. Така ги виждам нещата. Ако изчакаме до 2016, ще закъснеем и ще пръснем повече пари, защото ще сме неутрални. Всичко зависи от партньора, който изберем, дали ще успеем за 2015 г. - ще има ли възможност да ни осигури инфраструктура и всичко, от което се нуждаем", поясни Хаас. Коментарът му означава, че отборът няма да произвежда сам шасито си, а ще го поръча на доставчик като Dallara. "Ще се молим, ще наемем или дори ще откраднем, за да сме на линия за първото състезание", каза още Хаас.


Базата на екипа ще остане в Канаполис, Северна Калифорния, но е възможно изграждането на сателитен офис в Европа.

 
Ключови думи:   formula 1
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте