Новият Opel Vivaro: Офис на колела

Общи 17 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6185 посещения | без коментари

Второто поколение на Opel Vivaro комбинира функционалността на лекотоварните автомобили и предимствата на един офис на колела с комфорта на лек автомобил. Новото издание на успешния практик ще се появи на пазара през това лято.
Благодарение на инфоразвлекателната авангардна система IntelliLink автомобилът лесно се трансформира в мобилен офис.
Два нови турбодизелови агрегата, с четири нива на мощност, осигуряват подобаващо ускорение и икономичност дори когато Vivaro е напълно натоварен. Гамата от двигатели включва 1.6 CDTI с 66 кВт/90 к.с. и 85 кВт/115 к.с., както и авангардния 1.6 BiTurbo CDTI с каскадно принудително турбопълнене. Последният е със система за снижаване на температурата на сгъстения въздух с два междинни охладителя и има нива на мощност съответно 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с. Благодарение на двата си турбокомпресора този двигател комбинира отлична динамика с нисък разход на гориво. Последният е намален с над един литър при новите турбодизелови мотори, като версиите BiTurbo изразходват около 5,7 л/100 км, отделяйки емисии на CO2 от 149 г/км (предварителни данни). Това осигурява на новия мултифункционален ван на Opel най-нисък разход на гориво в сегмента. А тези, които искат повече, могат да активират специалния режим на движение “eco”, който осигурява още по-нисък разход.
Новият Vivaro разполага с изобилие от мощност. Още от 1500 об/мин версията с мощност 88 кВт/120 к.с. на BiTurbo вече осигурява впечатляващия максимален въртящ момент от 320 Нм, а тази със 103 кВт/140 к.с. дори 340 Нм.
Авангардната ходовата част и множеството технологии, свързани с безопасността в новия Vivaro, са отговорни за сигурното пренасяне на мощността към пътя. В допълнение към антиблокиращата спирачна система ABS, включваща електронно разпределение на спирачната сила (EBD), водачът получава подкрепа и от асистента за аварийно спиране (EBA), асистента за потегляне по наклон (HSA), електронната стабилизираща система (ESP) с контрол на сцеплението (TC) и системата за намаляване на риска от преобръщане.
Кабината на новото Vivaro е организирана така, че да осигурява едно модерно мобилно работно място. Клиентите могат да изберат комфортни седалки с лумбална опора, които да настройват както по отношение на дължината, така и по отношение на височината. Всички ключови функции в кабината са позиционирани на линията на погледа и са с оптимизиран достъп, с което се осигурява отлично ниво на ергономия.
Клиентите на Vivaro могат да избират измежду три нива на оборудване, както и 11 цвята на каросерията. Още с пазарното представяне ще се предлагат допълнителни специфични цветове за автомобили със специално предназначение, гарантиращи, че новият Vivaro ще разполага с перфектното оформление за всякакви бизнес- и търговски нужди.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте