Новата Corsa ще е значително по-евтина в България

Общи 29 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9665 посещения | без коментари

Петото поколение Corsa отбелязва своята световна премиера на автосалона в Париж (4-19 октомври). Първите бройки ще започнат да слизат от поточните линии на заводите в Айзенах (Германия) и Сарагоса (Испания) преди края на тази година
При външна дължина на каросерията едва 4,02 метра, новата Corsa предлага прецизност, удоволствие от шофирането и комфорт. Най-яркият акцент под предния капак на Corsa E е новоразработеният трицилиндров двигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Този „джобен“ мотор е единственият серийно произвеждан в момента 1.0-литров трицилиндров двигател с балансиращ вал и отговаря на екологичната норма Euro 6. Предлага се в две конфигурации на максималната мощност - 66 кВт/90 к.с. и 85 кВт/115 к.с. И двата варианта се отличават с високо ниво на въртящия момент при ниски обороти - 170 Нм при едва 1 800 об/мин. Версията с макс. мощност 115 к.с. ускорява за едва 11,3 секунди. Двигателят е оборудван серийно със система Start/Stop и прави впечатление и със забележителната си икономичност – вариантът с мощност 90 к.с. и каросерия с три врати се задоволява средно само с 4,3 л/100 км пробег. И двете версии на двигателя 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo са комбинирани с изцяло нова, компактна 6-степенна механична предавателна кутия.
В гамата влиза и новият 1,4-литров турбодвигател с макс. мощност 74 кВт/100 к.с. с макс. въртящ момент 200 Нм, както и атмосферните двигатели с работен обем 1.2 и 1.4 литра и максимална мощност 51 кВт/70 к.с. и 66 кВт/90 к.с. В допълнение, дизеловата гама на Corsa ще бъде разширена и с изцяло модернизираните, отличаващи се с по-плавна и тиха работа и също съответстващи на изискванията на нормата Euro 6 двигатели 1.3 CDTI с максимална мощност 55 кВт/75 к.с. и 70 кВт/95 к.с. Най-икономичната дизелова версия на Corsa – с мощност 70 кВт/95 к.с., 5-степенна механична трансмисия и система за рекуперация на енергията при спиране – ще се предлага от момента на пазарната премиера на модела, снижавайки емисиите на CO2 и съответно средния разход на гориво при варианта с три врати до 85 г/км и 3.2 литра на 100 километра.
С пазарната премиера на новата Corsa марката Opel ще предложи и най-новото поколение 6-степенна автоматична трансмисия, както и изцяло новата автоматизирана механична предавателна кутия Easytronic 3.0. С нейна помощ разходът на версията Corsa 1.4 ecoFLEX с максимална мощност 66 кВт/90 к.с. може да бъде намален до 4,7 литра на 100 километра и съответно 110 г/км по отношение на емисиите на CO2. Системата Start/Stop винаги се предлага серийно.
Новата Corsa 5 предоставя на клиентите и избор на множество електронни системи за подпомагане на водача, голяма част от които нямат конкуренция в този автомобилен клас като системата за паркиране АРА (Advanced Park Assist), която поема изцяло работата с волана при маневри за паркиране. Тази за подпомагане на потеглянето по наклон HSA (Hill Start Assist) се предлага серийно при новия модел и се грижи за задържането на спирачното усилие в рамките на около две секунди, след като водачът освободи натиска върху спирачния педал. Сервоуправлението е адаптивно, ново допълнение в серийното оборудване е градският режим City mode, който намалява значително усилията при работа с волана при маневри с ниска скорост на движение и се включва с лекота само с натискане на бутон.
Европейските цени започват от 14 930 евро, тези в България щели да бъдат значително по-ниски. За допълнителна информация изтеглете прикачените файлове.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте