Не плащаш кредит? Блокират ти колата с чип!

Общи 01 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 16760 посещения | без коментари

В САЩ вече намериха начин как да се борят с ненадеждните платци на автомобили на кредит. Това ще става с помощта на ново устройство, разработено от компанията IMETRIK, което позволява дистанционно да се спират колите на ненадеждните платци.
Американците вече наричат новото чудо „бутон на смъртта“. Той е устройство, което от разстояние блокира двигателя. Ако банката разбере, че вноски по кредита вече няма да има, просто активира този бутон и автомобилът спира работа. Няколко дни преди това системата ще подава звукови и светлинни сигнали, напомнящи на шофьора за плащането.
Цената на устройството е около 100 долара. От компанията, която го е разработила, уверяват, че бутонът може да бъде активиран само за автомобил в покой. Предполага се, че устройството ще бъде монтирано само на коли, купувани от хора с лоша кредитна история. Освен това банката ще има право да понижи процента по кредита, ако доброволно решите да монтирате “бутон на смъртта“.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте