Куче се превръща в снаряд при катастрофа

Общи 14 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5840 посещения | без коментари

Лятото е сезонът на пътуванията. Краштест на компанията Allianz доказва как невързано куче на задната седалка може да се превърне в снаряд. За изпитанието е използвано дъми с тегло 35 кг (на име Рекс). На борда на автомобила е качено и плюшено куче, което обаче е било вързано. Тестът показва, че пътуващите в автомобила животни са застрашени от смърт, докато вързаните имат по-голям шанс да оцелеят.
При опита автомобил се блъска със скорост 40 км/ч срещу стена. Плюшеното дъми на задната седалка прелита през процепа между седалките и се удря в арматурното табло. От силата на удара скоростният лост и централната конзола се чупят. Което не е изненада – защото при 40 км/ч засилената маса на Рекс се равнява на 1600 кг. При теста не са използвани манекени, имитиращи хората, така че действието върху тях не е измерено.
Плюшеното куче Маркус, вързано добре със специална каишка и представящо „пале“ с тегло 7 кг, се измъква от симулираната катастрофа без никакви поражения. Маркус също се вози в колата, но благодарение на каишката тялото му не е ускорено и остава невредимо. Ако на негово място в колата беше истинско живо куче, то щеше да оцелее след ПТП-то. В Германия стопаните на кучета с тегло до 12 кг са задължени със закон да връзват със специални приспособления кучетата, за да ги предпазят при катастрофа. Домашните любимци с по-голямо тегло пък изобщо не трябва да пътуват на задната седалка, а да се возят в специална клетка, поставена зад задната седалка – или просто да останат в товарния отсек зад стабилна решетка. Само така тежките четириноги приятели ще пътуват сигурно. Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   Калейдоскоп
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте