КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ НА АВТОСАЛОН СОФИЯ 2011

Общи 06 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3140 посещения | без коментари

Източник: www.kia.bg

На автомобилен салон София 2011, КИА Моторс България ще представи новите си модели на впечатляващ щанд, изграден в съответствие с корпоративния имидж на марката и акценти върху премиерните модели за страната. Компанията ще демонстрира 8 автомобила на вътрешен щанд с обща площ от 300 м2. Моделите OPTIMA 2,0 16V CVVT / 170 hp TX 6AT, SPORTAGE 2.0D 16V CRDi HPE 4WD TX 6AT 5D 4x4, SPORTAGE 2,0 16V D-CVVT 4WD LX 6AT 5D 4x4, SORENTO 2,2D 16V CRDi 4WD EX 6MT 5D 7seat 4x4, cee'd FL 1.4 16V CVVT LX M/T 5d N1, VENGA 1,6D 16V CRDi 128 h.p MT 5D TX + Sunroof N1, PICANTO 1,2 16V D-CVVT EX 5MT 5D, PICANTO 1,0 12V D-CVVT LX 5MT 5D ще бъдат изложени на определеното за марката място.

Специално за автомобилния салон КИА Моторс България ще покаже пред премиерно стилната КИА Оптима. Елегантните линии, динамичен силует и модерен облик на Оптима й придават строга индивидуалност. Всеки детайл от дизайна на автомобила създава усещане за перфектна хармония, която прелива и в интериора на модела. Инкорпорираните високи технологии и качество на материалите са стъпка напред в бъдещето, а 5-звездната сигурност и безпрецедентна 7-годишна гаранция вдъхват увереност и стабилност. КИА Оптима ще се дистрибутира в България от края на 2011г.

Премиерата на тазгодишното автомобилно шоу ще бъде КИА Пиканто.
Изцяло новото КИА Пиканто е напълно рестилизирано и реконструирано, оставяйки усещане за по-зряла и по-самоуверена визия.

С по-голяма дължина от своя предшественик и увеличено междуосие, новото Пиканто обещава повече комфорт на пътниците и по-голямо товарно пространство. Моделът се предлага за първи път с възможност за избор между 3 и 5 врати. КИА Пиканто ще редефинира своята позиция като един от най-конкурентните автомобили в градския А-сегмент.

Пиканто е поредното модно творение и интригуващо предложение от КИА. Характерът на автомобила се е трансформирал от ‘привлекателен’ и ‘закачлив’ в ‘зрял’ и ‘представителен’, конструиран да привлича погледите, благодарение на атрактивната си визия, балансирани пропорции и динамична стойка. 'Лицето' на Пиканто наподобява това на неговите събратя – Венга и Спортидж, излъчва агресивност и енегричност и инкорпорира характерната за марката радиоторна решетка тип 'тигров нос'. 'Очите' на тигъра, оформени от дневните светлини на Пиканто, са с изключителен дизайн. В комбинация с внушителна решетка на бронята моделът придобива спортен облик. Динамичният профил на Пиканто подчертава неговата стабилност и зрялост като му придава забележително присъствие на пътя.

Новото КИА Пиканто е със съвършено балансирани пропорции и хармоничен дизайн, прекрасна комбинация от моден стил и рационална функционалност. Освен атрактивната визия, 3,6-метровият модел продължава да бъде и изключително практичен. Дължината му е увеличена с 60мм, междуосието с 15 мм, а багажното отделение е нараснало с 27% до вместимост от 200л спрямо предшественика.

КИА Пиканто се произвежда в завода на марката в Корея в 9 екстериорни цвята.

Новата, усъвършенствана визия на Пиканто намира отражение и в интериорния дизайн на модела - висококачествени материали, комфорт и оборудвне, които се предлагат за първи път в А-сегмента. Вътрешната архитектура е продължение на шикозната функционалност на екстериора като измервателните уреди са атрактивно аранжирани с лесен достъп за управление. Различните интериорни пакети, съчетани с детайли в декора и екстериорния цвят създават премиум усещане в малкия сегмент.

Пиканто предлага редуциращо UV лъчите предно стъкло, автоматична климатична система, ел. управляеми странични огледала, светлинен асистент: автоматични фарове; функции ескорт и посрещане, подгряване на предните седалки, подгряване на волана. Още осигуряващи комфорта опции: SMART KEY - система за безключов достъп & Start/Stop бутон за стартиране на двигателя, USB + AUX - входове за външни аудиоизточници, BLUETOOTH хендс фрий система с гласови команди, с управление от волана, активни подглавници на предните седалки, заден парктроник, HAC асистент за потегляне по наклон.

Пиканто се предлага с високо ефективен Kappa двигател, който спомага за минимизиране нивото на вредни емисии CO2 до 90 г/км и редуцира консумацията на гориво до 4.1 л/100 км.

Четири-цилиндровият, 1.2-литров бензинов двигател генерира 85 к.с. и въртящ момент от 121 Nm при 4000 об./мин. Останалите 2, три-цилиндрови мотора ще предоставят на клиентите избор от само бензинов или LPG двигател работещ на бензин и газ. Бензиновият агрегат е с мощност 69 к.с. и въртящ момент от 95 Nm при 3500 об./мин, докато LPG моторът предоставя 82 к.с. и въртящ момент от 94 Nm при 3500 об./мин. Последният е снабден с 35-литров LPG резервоар и 10-литров бензинов, позволяващ изминаването на допълнителни 150 км.


Стандартно Пиканто се предлага с 5-степенна ръчна скоростна кутия, като 4-степенната автоматична трансмисия е опция към 1.2-литровия двигател с мощност от 85 к.с.

Серийното оборудване включва предни и странични въздушни възглавници, странични въздушни възглавници тип завеси, ABS + BAS (Спирачен асистент) + ESS (Emergency Stop Signal), ISO Fix - система за закрепване на детски седалки. Допълнително могат да се поръчат ESC (Electronic Stability Control) със задни дискови спирачки 13" + BAS, VSM (Vehicle Stability Management), HAC ( Hill Assist Control).

КИА Пиканто е отличен с 5 звезди за сигурност и безопасност и се предлага със 7 години гаранция.

Най-търсеният модел на марката за последните няколко месеца – КИА Спортидж ще бъде също сред експонатите на изложението. Футуристичният облик на новия Спортидж прави модела неповторим. Той съчетава динамика и оф-роуд характеристики в една изключително атрактивна визия. Името Спортидж е в унисон с атлетичната фигура на модела, а просторният му интериор кореспондира на енергичната му външност. КИА Спортидж се предлага с 5 двигателя – 2 бензинови и 3 дизелови, с мощност от 115 к.с. до 184 к.с., ръчна или автоматична скоростни кутии, с двойно или 4x4 задвижване. Моделът e оборудван и с икономичната Start/Stop система и ниво на вредни емисии под 140 г/км. Със 7 годишна гаранция, 5 звездна сигурност, богато серийно оборудване и достъпна цена моделът продължава да се радва на изключителен интерес сред автомобилните почитатели.

Други акценти на щанда на марката ще бъдат моделите Соренто, Венга и сийд.
КИА Соренто 2010 е с внушителна визия, обширно вътрешно пространство и луксозен интериор. Най-търсеният двигател на Соренто е 2.2-литров дизел с мощност от 197 к.с. и комбиниран разход на гориво от само 6.6л/100км. Комбинацията от предимства на модела, възможността за данъчен кредит и 5-звездната сигурност го превръщат в атрактивно предложение за автомобилните потребители.
Компактна отвън и просторна отвътре КИА Венга е универсално и практично решение за бизнеса с вариант N1 – фабрична товарна версия с 4 места и възможност за ползване на данъчен кредит. Нейната надеждност, икономичност и комфорт са изключително предложение за семейните двойки, а модерната визия и елегантния дизайн превръщат шофирането в истинско удоволствие.

Желаещите да закупят един от моделите сийд, про_сийд или сийд комби могат да се възползват от до 17% отстъпка без ограничение в наличностите. Моделите са с възможност за данъчен кредит и 7 годишна гаранция.

Във връзка с предстоящото изложението КИА Моторс България ще предостави на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил в зависимост от модела и съответната модификация.

# # #

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ е българско акционерно дружество, създадено през 2002 година с цел да представлява южнокорейската автомобилна компания KIA MOTORS CORPORATION. КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от KIA MOTORS CORPORATION, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили KIA. КИА МОТОРС БЛГАРИЯ разполага с 15 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Пазаржик, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Хасково, Шумен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

 
Ключови думи:   4x4, bg, cee, crdi, cvvt, hp, hp tx, kia, picanto, sorento, sunroof
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте