Renovo Coupe се появи на бял свят

Общи 22 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9225 посещения | без коментари

Чували ли сте за Renovo? Вероятно не. Има причина за това. От 4 години американската компания работи над електрически спортен автомобил в режим инкогнито, като всички тестове са правени късно вечер, за да се избегнат любопитните погледи и обективи. Готовото творение бе представено за пръв път в Пебъл Бийч, Калифорния.
Автомобилът се нарича Renovo Coupe и е изцяло електрически, точно като Tesla Model S, но тук приликите свършват. За разлика от Model S изминава само 160 км с едно зареждане. За разлика от Model S струва над половин милион долара – 529 000, за да сме по-точни. И (отново) за разлика от Model S, Coupe разполага с 500 к.с. и над 1300 нМ!
Renovo Coupe е направен с основната цел да бъде бърз. Спринтът до 100 отнема 3,4 сек. Максималната скорост е над 200 км/ч. Вече споменатият пробег от 160 км не е резултат от неспособността на инженерите да набутат повече батерии в колата. Американците казват, че поставят ниското тегло над пробега в списъка с приоритети.
Освен с динамичните характеристики електромобилът впечатлява и с визията си. Докато повечето производители гонят футуристична визия, Renоvo Coupe е базиран на Shelby Cobra Daytona Coupe от 1964 г. и само липсата на звук (и ауспух) може да ви убеди, че това не е класическият състезател.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте