Joss JP1 – втори дубъл

Общи 25 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8515 посещения | без коментари

Компанията Joss Developments използва сайтът Kickstarter за набиране на средства за създаване на суперкола. Всъщност проектът се казва JP1 и стартира през далечната 2004 г., но така и не се осъществява.. Като цел Joss са поставили 480 000 австралийски долара до края на октомври, които са достатъчни за създаване на прототип, но засега са събрани малко над 12 000.
Австралийците твърдят, че при пълно финансиране първият работещ модел може да бъде готов до края на 2015 г., а серийното производство да започне половин година по-късно. Първите пет произведени JP1 ще са състезателно ориентирани, след което ще бъдат направени и шосейни варианти.
Автомобилът ще разполага със средно разположен 5-литров V8 с над 560 к.с. и 560 Нм въртящ момент, който ще е свързан със задните колела чрез Zeroshift скоростна кутия. Прогнозирани са ускорение до 100 км/ч за 2,8 сек и максимална скорост над 340 км/ч.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте