Honda преподписа с Дани Педроса до края на 2016 г.

Общи 14 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6275 посещения | без коментари

Honda Racing Corporation (HRC) преподписа договора си с Дани Педроса за още две години, съобщиха официално от отбора. Испанецът ще остане в заводския тим на Honda до края на 2016 г. Педроса има три титли – в 125 куб. см през 2003 г. и две в 250 куб. см (2004 и 2005 г.). Той дебютира в МотоGP през 2006 г. с отбора на Honda, като става новак на годината и пети в първенството. В своите 141 старта във висшия клас има 25 победи, 90 подиума, 27 първи позиции, 40 най-бързи обиколки. Три пъти става вицешампион – през 2007, 2010 и 2012 г.
“За нас е удоволствие да подновим контракта на Дани. Сезонът му досега е много силен, в момента са с равни точки с Валентино Роси в шампионата и сме много доволни от представянето му. Партньорството на Дани и Марк е изключително успешно“, коментира вицепрезидентът на HRC Шуей Накамото.
Самият Педроса сподели, че също е много щастлив от удължаването на договора си и е благодарен на Honda за оказаното доверие: „Това е най-добрият вариант за мен да продължа състезателната си кариера. Много се вълнувам и ще дам 100% от себе си в общата ни работа и по-нататък“.
По-рано този сезон Honda продължи и контракта на Марк Маркес, също за две години.


 
Ключови думи:   honda
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте