Genty Akylone впряга 1200 „коня“

Общи 19 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8080 посещения | без коментари

Френската компания Genty отново даде информация за бъдещия си суперавтомобил Akylone, който тя разработва още от 2011 г. Явно ни очаква голямо чудо, щом колата все още не е готова. Мощността на двигателя се очертава още по-висока, така ни очаква истински конкурент на Bugatti Veyron Super Sport.
Първоначалните планове предвиждаха в Genty да монтират 4,8-литров V8 мотор, собствена разработка. Сега мощността е увеличена от 1000 до 1200 к.с., докато въртящият момент от 1200 Нм остава непроменен. Силовият агрегат е куплиран със 7-степенна секвенциална предавателна кутия е заменена от 6-степенна, докато масата и разпределението й си остават същите – 1100 кг и 42:58 в полза на задната ос.
За сравнение ще ви припомним данните на Bugatti Veyron Super Sport - 8-цилиндров W16 с четири турбини, 7-степенна роботизирана предавателна кутия, мощност 1200 к.с. и въртящ момент от 1500 Нм. Масата му е 1800 кг и при тези данни ускоряването от място до 100 км/ч става за 2,7 сек, а макс. скорост е 415 км/ч.
„Французинът“ прави същите упражнения съответно за 2,7 сек и постига 350 км/ч. Засега проектът обаче е само лист хартия. Фредерик Женти, създател на компанията, се е обърнал към китайци, руснаци, араби и американци с молба за финансиране. Ако все пак средства се намерят, от супермодела ще бъдат произведени общо 25 бройки – 15 купета и 10 роудстъра.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте