Forester също е сред отличниците по безопасност

Общи 20 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4255 посещения | без коментари

Американският застрахователен институт по пътна безопасност IIHS, който миналата седмица подложи на традиционните си краштестове автомобили от категорията SUV, обяви отличниците в бранша. Освен Mitsubishi Outlander Sport (за него ви разказахме в събота), приза Top Safety Pick+ получи и Subaru Forester. Моделът показа добри резултати при челен удар с 25-процентно покритие от страната на шофьора, така и в тестовете с 40% покритие, както и при страничен и заден удар. Forester е здравеняк и при преобръщане. „Горския“ стана двадесетият автомобил, получил най-високата оценка на IIHS.
Общо 13 модела бяха подложени на унищожителните краштестове на института. Сред тях, освен гореспоменатите, са и Nissan Rogue (Qashqai), Kia Sportage, Jeep Patriot, Hyundai Tucson (ix35), Ford Escape, Buick Encore (Opel Mokka), Volkswagen Tiguan, Mazda CX-5, Honda CR-V и BMW X1.
На изпитанията бе подложен и RAV4, но без удара с 25-процентно покритие. Той не бе изпълнен по молба на производителя, който възнамерява да поработи още над модела, за да подобри ситуацията в това отношение. Този удар се изпълнява със скорост 64 км/ч, като покрива 25% от широчината на предната част на автомобила. Този тест дава възможност да се оценят щетите и опасността при челен удар с дърво или стълб. Видео

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте