Ford и PSA Peugeot Citroen прекратяват партньорството си

Общи 06 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3220 посещения | без коментари

Ford Motor Co. и PSA Peugeot Citroen заявиха, че прекратяват сътрудничеството си в областта на разработването на мощни дизелови двигатели. Според твърденията на представители на двете страни разтрогването на договора по никакъв начин не е свързано с това, че французите създадоха алианс с друг американски концерн - General Motors Co. Представител на Ford съобщи, че двамата големи производители са обсъждали самостоятелната разработка на дизели преди постигането на споразумение между PSA и General Motors.
В свое съместно изявление Ford и PSA Peugeot Citroen информират, че са приели решение да разработват дизелови двигатели с работен обем 2 л и да бъдат повече независими един от друг в целите при осъществяване на собствените си нужди.
Лекотоварните транспортни средства, които ще се появят от 2015 г., вече ще бъдат с нови дизелови агрегати. Такива двигатели се монтират на моделите Ford Focus, Mondeo, C-Max, S-Max, Galaxy и Kuga, както и на Peugeot 308, 407 и 508 и на Citroen C4, C5 и C8.
Двете страни разработват съвместно дизелови мотори с работен обем 1,6 л вместо остарелите агрегати 1,4 л.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте