BMW: Когато Х е равно на четири

Общи 17 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6955 посещения | 1 коментар

Както и обеща, BMW показа X4 на започналия от вчера автомобилен салон в Ню Йорк. На пръв поглед е забележима ъгловато-релефната физиономия с раздути въздухозаборници, стремителен силует и дизайн „а ла X6”, но един размер по-малък. В технически план обаче новият „хикс“ преповтаря X3, без обаче да копира. Спрямо него новият модел е с 14 мм по-дълъг и с 36 мм по-нисък при идентична колесна база. Предните седалки са с 20 мм по-близо до земята, а задните – с 28 мм. Наблегнато е на практичната страна на автомобила и на втория ред вече спокойно могат да седнат трима души, а багажникът е 540 л с възможност да стане 1400 л. Солидният клиренс от 204 мм ще му позволи да мине и по разкопани терени.
И дали защото има „четворка“ в името си, X4 е само във версия с четири задвижващи колела. Гамата на двигателите се състои от три бензинови и още толкова дизелови. Топ версията е с 3,0-литров дизел с макс. мощност 313 к.с., с който новият баварец ускорява от място до 100 км/ч за 5,2 сек, което е с цели 0,6 сек по-бързо от Х3 с аналогичен мотор. Другият 6-цилиндров силов агрегат не е толкова амбициозен и разчита само на 258 „коня“. Най-икономичен е 2,0-литровият мотор с мощност 190 к.с., модернизиран съвсем наскоро.
Бензиновите версии са по-скромни и мощта им варира между 184, 245 и 306 к.с. Предлаганите предавателни кутии са 6-степенна механична или 8-степенна автоматична. Очаква се в САЩ цената му да е минимум 45 625 долара срещу 38 400 долара за Х3. Вероятно и у нас съотношението ще е подобно. Засега можем да споменем, че цените на по-малкия модел започват от 72 200 лв.

 
Ключови думи:   bmw
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 
Gravatar photo
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте