Mazda работи върху нов роторен мотор

Main June 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8050 views | no comments

От няколко години пълзят най-различни слухове за бъдещето на следващия уникален роторен модел на Mazda - RX-9, според които задвижването му може да бъде от всякакъв вид, дори напълно електрическо. Най-често се споменава вариант за хибридно задвижване като на Toyota със запазване на роторния двигател, като основен за задния мост.

Според авторитетното американско списание Car and Driver, това няма да се случи и може би дори ванкеловият двигател е под въпрос, заради отслабналите продажби на сегашния остарял модел RX-8. В същото време колегите твърдят, че сериозно се работи върху нов автомобил, но завършването му е отдалечено доста напред във времето.

Друг информиран източник - Inside Line, съобщи в петък, че не само ще се продължи с роторен мотор, но и че в Mazda сериозно се развива ново негово поколение. За целта в Mazda е създаден екип от близо 100 инженера, които се стараят да направят роторния си мотор много по-ефективен и чист при работа. В центъра на разработката е нова лазерна система за запалване, която елиминира нуждата от свещи, увеличава ефикасността на горене и съответно намалява вредните емисии.

С новата си разработка Mazda иска да намали вредните емисии на роторния си мотор наполовина, като използва и други посоки за подобряване - използване на леки материали, микро-хибридни технологии и система старт-стоп. По всяка вероятност новата RX-9 ще ползва и новата платформа на родстъра MX-5 и няма да има задните обратни врати, което също ще позволи да се намали общата маса на колата.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...