Специално Ferrari препуска към Париж

Общи 26 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17900 посещения | без коментари

Ferrari 458 Speciale A (A като Aperta) ще краси щанда на италианската марка на салона в Париж. Новата лимитирана серия е посветена на успеха, постигнат от модела със същия номер, получил редица международни награди и постигнал победи на пистите на състезания от ранга на 24 часа на Льо Ман, 24 часа на Дайтона и 12 часа на Себринг.
С него могат да се сдобият само 499 колекционери. Специалното издание е най-мощният спайдър в историята на черните кончета. Алуминиевият му сгъваем покрив прави своите упражнения за 14 секунди и свежда разликата с масата на версията купе до едва 50 кг.
Под капака му е монтиран най-мощният атмосферен V8, правен някога от Ferrari. Разчита на внушителните 605 „коня“ и е с литрова мощност 135 к.с./л. В размер на 540 Нм е макс. въртящ момент, достъпен при 6000 об/мин, а нивото на вредните емисии е 275 г/км.
Това конче, облечено в специална жълта ливрея, спринтира от място до 100 км/ч за едва 3,0 сек и обикаля Fiorano за 1,235 мин.








 
Ключови думи:   ferrari
 

Снимки


 

Focus-иран върху целта Focus-иран върху целта
29 септември 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.