Още данни за BMW Stormtrooper от Vilner

Общи 29 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17525 посещения | без коментари

„Някога, в една далечна галактика“ - така започва всяка от сериите на „Междузвездни войни“. Феновете на лентата ще видят в края на следващата година седма част на сагата, но ние можем да загреем с втория авторски проект на българското дизайнерско тунинг студио „Вилнер“. Така нареченият Stormtrooper е сякаш създаден за белите войници от армията на Дарт Вейдър. Направен е като кабрио версия на базата на първия проект на тунерите – Bullshark. Двете машини са подчинени на една и съща дизайнерска идея, но практически са много различни. Може би по тази причина от ателието избират съвършено друго име за този проект.
Stormtrooper е уникат, произведен в единствена бройка за клиент от Австрия. Машината вече е при собственика си, който й се наслаждава по серпентинените алпийски пътища.
Каква е разликата с първия проект? Този път донорът е истинско E64 М6, докато Bullshark разчита на механиката на E63 645i. Предният и задният капак, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях също са различни. Изключение правят само предните калници, като всички те са ръчна изработка и в единични бройки.
Типично за студио Вилнер, цветовата комбинация отново е нетрадиционна. Този път дизайнерите залагат на бяло и кафяво. Акцентът е поставен с черни 20-цолови джанти. Дизайнерите ги гарнират с бял борд, сякаш за да напомнят за йонните двигатели на X-Wing изтребителите.
Купето е покрито с трислойна бяла перла, а гюрукът е решен в кафяво. Също както и интериорът, където абсолютни царе са естествената антик напа и кафявата алкантара. Таблото е преработено, за да приеме тониран също в кафяво карбон. Акцентът в него са километражите, които са в същия цвят. Предпазните колани и контролерът на iDrive системата са искрящо бели, както и гърбовете на предните седалки.
Декоративните елементи в екстериора са в кафяв мат. Той покрива бъбреците в предрадиаторната решетка, липовете под предната броня, праговете и „хрилете” в предните калници. Последните са функционални отвори, които участват в аеродинамиката на колата. Под прага е разположен допълнителен спойлер. Също като при Bullshark, Stormtrooper използва BMW емблеми като странични мигачи.
Фаровете са с вградени LED светлини и са с черна основа, като леглата на осветителните тела са боядисани в бяло. Стоповете отзад също разчитат на светодиоди и ни изпращат директно в бойните сцени с лазерни мечове от Междузвездни войни. От Вилнер преценяват, че 507-те к.с. на V10 мотора са напълно достатъчни, и не правят промени в двигателния отсек.

 
Ключови думи:   Тунинг
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.