Заводът на Ford в Германия стартира доставките на новия Focus

Общи 10 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 15560 посещения | без коментари

Новият Ford Focus – стилната нова версия на глобалния бестселър – слезе от поточната линия на завода на Ford в Германия и пое към автосалоните в Европа.
Ford е инвестирал 200 милиона евро в производството на новия Focus. Саарлуис е първият измежду осем завода на четири континента, който произвежда новия Focus, като другите са разположени в Аржентина, Китай, Русия, Тайван, Тайланд, САЩ и Виетнам. Общо осемте завода имат капацитета да произвеждат над 1,5 милиона автомобила Focus годишно за клиенти на 140 пазара по света.
„Focus гамата е най-продаваният модел леки автомобили в света“, каза Стивън Одел, изпълнителен вицепрезидент на Ford за Европа, Близкия изток и Африка. „С новия Focus ние направихме Първия в света още по-добър или “besser”, както казваме в Германия!“
Новият Ford Focus предлага по-смел и емоционален дизайн, фино изработен, интуитивен нов интериор, гама от облекчаващи живота нови технологии и значителни подобрения в икономичността.
Модерните технологии включват европейския дебют на SYNC 2, напредничавата инфоразвлекателна система на Ford с цветен сензорен дисплей и подобрени гласови команди за по-лесно управление на аудиосистемата, навигацията, климатичната инсталация и мобилния телефон. Focus е и първият Ford в света, предлагащ Технологията за перпендикулярно паркиране без ръце, а подобрената Система за активно спиране в града вече работи при скорост до 50 км/ч.
Усъвършенстваната гама двигатели в Европа включва новите 1,5-литров бензинов EcoBoost и 1,5-литров дизелов TDCi. Икономичността е подобрена с 19% спрямо сегашния модел. Focus ще предлага 1,0-литровия EcoBoost с 99 г/км СО2 емисии – първия нехибриден бензинов семеен автомобил в Европа с емисии под 100 г/км.
Над 12 милиона автомобила Focus са продадени в света от първото представяне на модела през 1998 г., с 6,9 милиона продажби само в Европа.

 
Ключови думи:   ford
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.