Жан-Луи Шлесер се състезава с Hyundai Santa Fe T1

Общи 05 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12935 посещения | без коментари

Легендарният офроуд пилот Жан-Луи Шлесер стартира днес в пролога на "Балкан маратон рали" с прототип Hyundai Santa Fe T1 и навигатор Атанас Марков. Автомобилът е изцяло нов и отсечката в Самоков бе първият му тест. Поради все още неуточнените настройки на двигателя, Шлесер не успя да завърши в етапа.

"Тук съм, за да подкрепя Самоков и нашия представител на Africa Eco Race в България и региона Тодор Христов. Изключително трудно е да се организира едно рали и подкрепям кметството и организаторите за труда им. Това състезание помага за бъдещето на България. Познаваме "Балкан маратон рали" на Запад, то се провежда от 5 години и набира все по-голяма популярност. Ценностите, които споделя българското състезание са същите като в Africa Eco Race. Победителят в мото категорията ще участва в Africa Eco Race. Мога да му кажа, че го очаква трудно състезание и трябва да се подготви много психически. Хубавото на нашите правила е, че дори пилотът да има техническа повреда и да пропусне един ден, след това се връща в състезанието", коментира Жан-Луи Шлесер.

В пролога най-бърз бе екипажът Константин Чолаков и Николан Гранчев с Toyota, а втори на 16 сек останаха Орлин Алексиев и Пламен Николов. В клас Т2 най-бързо време даде тандемът Аламуров/Нейков, а при моторите Димитър Боевски.

 
Ключови думи:   Спорт
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.