VW показа третия си плъг-ин хибрид

Общи 29 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 23560 посещения | без коментари

VW разкри новия си плъг-ин хибрид Passat GTE броени дни преди дебюта на автомобилното изложение в Париж. Базиран на осмото поколение Passat, моделът е третият плъг-ин хибрид, дело на немския гигант, след познатите ни XL1 и Gold GTE. Автомобилът ще е достъпен за продажба през втората половина на 2015 г. във версии седан и комби.
Визуално Passat GTE се различава от стандартния модел със сините акценти на радиаторната решетка, нова предна броня с интегрирани C-образни LED светлини и с по-големи алуминиеви джанти. Интериорът се отличава със синьо амбиентно осветление, ревизиран скоростен лост и кожен волан с плоско дъно.
VW Passat GTE се задвижва от хибридна система, управлявана от 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Тя комбинира 1,4-литров TSI бензинов агрегат с мощност 156 к.с. и електромотор с мощност 115 к.с. и 400 Нм. Така общата мощност достига 218 к.с.
Според VW комбинираният разход няма да надвишава 2л/100 км, а вредните емисии са редуцирани на 45 г/км CO2. С пълен резервоар (50 л) и със заредена литиево-йонна батерия колата ще може да измине 1000 км. За ускорението от 0 до 100 км/ч ще са нужни по-малко от 8 сек, докато максималната скорост ще е ограничена до 220 км/ч.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.