Renault на предни позиции в началото на нова ера в автомобилния спорт

Общи 12 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 21025 посещения | без коментари

С Formula 1 и с World Series by Renault, Renault вече има сериозно присъствие в автомобилния спорт. Защо решихте да вложите своите усилия в шампионата на FIA Formula-Е?
„Участието ни в множество състезания обуславя само по себе си интереса ни към Formula-Е. За Renault да бъде част от тази авантюра, е напълно естествено. Става въпрос за едно уникално, новаторско изживяване, което придава напълно нов облик на автомобилните спортове. Тази посока на развитие е напълно логична, имайки предвид развитието на гамата от 100% електрически автомобили Renault Z.E., наброяваща вече 4 автомобила.”
Как се осъществи сътрудничеството между инженерите на Renault Sport и другите екипи, участващи в създаването на автомобила?“Можем да кажем, че Spark-Renault SRT_01Е е едно общо творение. Renault, Dallara, McLaren, Williams, Michelin: истинско предизвикателство е да видиш толкова исторически имена в автомобилния спорт, обединени около един проект, категорично насочен към бъдещето. Всички инженери и техници изживяха раждането на този автомобил с много страст и вдъхновение. Всеки, в своята област, се постара да оптимизира и най-малкия детайл, за да осигурим на отборите сигурни автомобили с добри възможности още от първото състезание. Въпреки това нашата работа още не е приключила: ще бъдем на място при всички състезания, за да осигурим на конкурентите техническа асистенция, каквато осигуряваме на шампионатите, които ние организираме.”
Renault е един от партньорите основатели и технически партньор на шампионата Formula-Е, но също така и основен партньор на екипа e.dams-Renault…“Действително ние искаме да покажем нашата ангажираност в този шампионат, а освен това да получим допълнителна медийна видимост. Освен това съвместна работа с отбора на Ален Прост и Жан-Пол Дрио изглежда напълно естествена. Ален Прост има дълга история с Renault и е посланик на марката. Тези две видни имена говорят сами за себе си и ние знаем, че те ще направят всичко за успеха на e.dams-Renault. Впрочем постиженията на Себастиан Буеми и Никола Прост по време на последните тестове са обещаващи.”

 
Ключови думи:   renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.