NEVS губи правата върху името Saab

Общи 02 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9360 посещения | без коментари

Не й върви на марката Saab. Актуалният й соственик, шведската компания National Electric Vehicle Sweden, наскоро бе на ръба на фалита, но се съвзе, след като съдът й даде възможност за реструктуриране и източници за нови инвестиции. По време на промените компанията майка на NEVS, холдингът National Modern Energy, е подал документи за ликвидация. За жалост ситуацията е доста тревожна, тъй като производителят на електрически автомобили междувременно загуби правата за ползването на името Saab. Те се държат от консорциум от фирми. NEVS придоби правата върху името Saab, след като придоби остатъците от банкрутиралата компания през 2012 г., но „изпусна“ възможността да ползва емблемата със знаменития грифон.
Засега никъде не се дава обяснение защо NEVS е изгубила правата върху името Saab, въпреки че то е било лицензирано от фирмата. В момента тя води преговори с консорциума и според нейните говорители, изгледите са добри и отново ще си възвърне името с идването на новия собственик.
NEVS преговаря за сделка с различни компании, като се надява да прехвърли правата върху платформата Phoenix, която все още е в процес на разработване и е свързана със създаването на ново дъщерно дружество. Половината от него би могло да бъде продадено на някоий от автомобилните производители и този приход да се използва за погасяването на дълговете.

 
Ключови думи:   saab
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.