Mercedes сменя моделните имена

Общи 01 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7440 посещения | без коментари

SUV-овете на Mercedes ще получат нови имена. Съгласно новата логика на означенията сегашните и бъдещите варианти на каросерията ще бъдат направени спрямо четирите най-важни сегмента – А-, С-, Е- и S-класата. С промяната на имената Mercedes-Benz следва плана, с който иска да направи надписите на задните капаци по-адекватни на модните тенденции днес.
Съгласно плановете задаващата се А-класа Coupe няма да получи отделно ново име, а просто добавката Coupe. Малкият офроудър с визията на G-класата вероятно няма да се казва GLB, a GLG. За седаните с четири врати се обсъждат варианти като съкращенията CSA и CSE.
SLK ще стане SLC, a GLK – GLC
И в полето на С-класата ще има промени. Те ще започнат най-късно при наследника на SLK, който ще бъде продаван като SLC. Базираният на A-класата роудстър ще бъде наречен SLA. Наследникът на GLK също ще бъде преименуван – на GLC. Логично е, че следващият ML във формата на Е-класата ще „мутира“ до GLE. Замисленият като MLC спортно-елегантен кросоувър ще се появи като GLE Coupe при дилърите.
Най-високо в моделната палитра са S-класата и SL, ето защо очакваме наследникът на тежкия GL да бъде GLS. Без промяна ще останат означенията на типични продукти катo G-класата, SL, CLS, CLA и AMG GT/S.

 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.