Dartz показа Черната акула

Общи 20 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 26290 посещения | без коментари

Както и обеща, латвийската компания Dartz, която тунингова и бронира високопроходими автомобили, превръщайки ги в изключително луксозни бойни машини, този уикенд представи последното си чудовище - Black Shark. Самите производители смятат, че това е истински шпионски автомобил.
За донор е използван Mercedes-Benz GL, предлаган с 5,5-литров битурбо V8 или V12, който при поръчка може да бъде доработен до 1500 к.с.
Панелите на каросерията са от кевлар и титан, за да го предпазват от магнитни мини. Нивото на защита е от балистичен клас В7, бронирали са даже и решетката на радиатора, като при необходимост тя може да се затваря. Стъклата са електрохроматични. Освен това „акулата“ сканира отпечатъци на пръсти, ще има мощни сирени и прожектори.
Ще бъдат произведени общо пет екземпляра, единият от които е поръчан за клиент от Лондон. Автомобилът му ще бъде готов през март 2015 г. Дъщерята на същия клиент има своя версия с кристали Swarovski.
В салона си автомобилът разполага с поставки за шампанско, приставки за Xbox One и PlayStation 4 и др.

Относно цената латвийците много самодоволно заявяват, че не искат да я споменават, за да не накарат собствениците на Bugatti да се почувстват като просяци, но била от клас 6Z, иначе казано – с шест нули! Щяло да има и още пет специални допълнителни бройки за Китай.Видео

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.