Audi се впуска в нов пазарен сегмент

Общи 10 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11940 посещения | без коментари

Audi се впуска в нов пазарен сегмент. Q3 e премиум SUV в компактния клас. Той е спортен ефективен и гъвкав, еднакво удобно на и извън пътя. Много от неговите решения са директно от луксозния клас. Audi Q3 веднага се разпознава като най-младия член от голямото семейство благодарение на подобните на купе линии изразяващи спортния му характер и на отличителните LED светлини отпред и отзад. Моделът тежи само 1445 кг, причината за това е леката конструкция от високоякостна стомана, както и от предният капак и багажника, които са изработени от алуминий. Въздушното съпротивление е необичайно ниско – 0,32 Cx.
Освен че предлага достатъчно място за всичките пет пътници, интериорът на Audi Q3 поставя нови стандарти за ергономичност и изработка. Багажното отделение е с капацитет от 460 литра, които могат да се увеличат до 1365 литра, чрез сгъване на задните облегалки. Наред с богатото си стандартно борудване Audi предлага и опционално, взето директно от луксозния клас, като адаптивни ксенон плюс фарове, асистент за дълги светлини, панорамен стъклен покрив, вътрешно LED осветление и др. Помощните системи за подпомагане на водача предефинират компактния SUV клас. Системата за паркиране вече маневрира сама в тесни паркоместа, единствено трябва да натискате газ и спирачка. Моделът използва радар, който следи движението ви по пътното платно и при евентуално напускане прави леки корекции на волана, за да ви помогне да останете в него.
Audi Q3 предлага три варианта на задвижване – един TDI и два TFSI, всичките 4-цилиндрови и с мощности вариращи от 150 к.с. до 211 к.с. за бензиновите и от 140 к.с. до 177 к.с. за дизеловата единица. Агрегатите могат да се комбинират ъс система Quattro постоянно задвижваща всички колела, която работи с хидравличен многодисков съединител. 7-степенната S TRONIC трансмисия е включена в стандартното оборудване при най-мощните варианти. Ултра-компактната и бързопревключваща трансмисия с двоен съединител подобрява ефикасността още повече. Вариантът, който тествахме бе с 2-литров TDI, с мощност 140 к.с., максимален въртящ момент 320 Нм и задвижване на предните колела. Динамичните му характеристики не са впечатляващи, но за комактен SUV съвсем задоволителни – ускорени от 0 до 100 км/ч за 9,9 сек. и максимална скорост 202 км/ч. По впечатляващ е разходът на гориво, едва 5,2 л/ 100 км с вредни емисии от 137 г/км. CO2. Базовият модел на Audi Q3 2,0 TDI с 140 к.с. се предлага у нас на цена от 58 078 лв, ако решите да добавите Quattro и 7-степенна S TRONIC, цената достига 67 665 лв.

 
Ключови думи:   Audi
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.