Във Франция единственото родителство е не винаги лесна ситуация, засягаща близо 2 милиона жени, от които около 670 000 живеят под прага на бедността. За да помогне на тези самотни майки в затруднение, много финансови или други помощи са били разгърнати от различни организации.

Различните заемите CAF Известни за предоставяне на финансова помощ много на хората и домакинствата с ограничени ресурси, КАФ (фонд семейно обезщетение) предоставя някои специфични заеми на самотни майки, които изпитват финансови проблеми от време на време.
Различава се по-специално:

Невъзвръщаеми заеми за основни покупки се издават от Комисията за социално действие на CAF (CGOS) и техните тавани се посочват от социален работник.

Безлихвени заеми със срок на погасяване от 6 до 36 месеца.
За да се възползвате от тези заеми, трябва да кандидатствате за CAF. Към заявката трябва да придружава и оферта.
Помощ по CAF В допълнение към заемите, CAF предлага и специфична финансова помощ като:

ВАСА, чиято цел е частично да финансира празниците. Самотна майка може да се възползва от тази програма, ако тя вече е получател на CAF и ресурсите й не надвишават определена граница. Плащането се извършва по пощата.

Коледният бонус: размерът на тази помощ е фиксиран, ако бенефициерът не получи RSA (активен солидарен доход).

АРС или надбавката за връщане в училище: както подсказва и името, това спомага за финансирането на връщането в училище на деца в училищна възраст. Таваните на средствата, използвани за тази помощ, имат предимството да бъдат повече
висока. Размерът на LSA се увеличава според възрастта на детето (възрастта)
загрижен?

Друга помощ, която е на разположение, момичетата в неравностойно положение могат да имат право на пакетиран обяд от асоциации като Червения кръст или Restos du Cœur. Важното е да се осмелите да се доближите до тези организации, без да се срамувате.
За повече информация се свържете с нас на следния адрес: riandeec@gmail.com 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте