Zetros: Груб, луксозен офроуд кемпер

Общи 02 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10385 посещения | без коментари

Чудите се каква е тази военна машина от снимката? Всъщност е луксозен кемпер с каросерия от карбон. Именно такъв е дебютиралият на салона за каравани в Дюселдорф Mercedes-Benz Zetros. Каросерията му е изработена от Hartmann Spezialkarosserien. Той е високопроходим като Unimog, носи товар като камион и отгоре на всичкото е луксозен. Кабината му е разположена пред двигателя, което улеснява влизането и излизането. С това чудо минавате навсякъде благодарение на перманентното задвижване и на четирите колела, високия клиренс, 7,2-литровия двигател с макс. мощност 326 к.с., съчетан с BlueTec технология за повече икономичност (честно казано, не ни се мисли за разхода!) и 6-степенна автоматична трансмисия. Елегантно боядисаният в сребърен металик кемпер е качен на офроуд гуми 16.00 R 20. Кабината и другото помещение са свързани с пасаж.
Дължината на каросерията е 5,6 м, а широчината – 2,4 м. Стените, покривът и подът са изработени от еднокомпонентни галванизирани и покрити с пластмаса панели с дебелина от 100 мм. Отзад е организирано пространство, способно да превозва мотоциклет, който товарим в кемпера с помощта на хидравличен повдигач.
Жилищната площ е обзаведена повече от изискано – каменен под, естествено дърво, стъклена душ-кабина. L-образен диван и кухненски бокс заемат централната секция там и са допълнени от баня с умивалник, тоалетна и отделна душ-кабина. Отзад е разположено голямо двойно легло. Какво повече му трябва на човек? Е, може би разглезващи подробности от рода на аудиосистема Bose, декоративна мозайка в банята, климатик, резервоар за 300 л прясна вода и още един за 600 л дизел?
От цялото това описание можем да добавим, че може да е високопродим като Unimog и да е тежкотоварен, но луксозното му обзавеждане е досущ като в малка моторна яхта.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте