Novitec Aventador: фуриозната стрела

Общи 22 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 27795 посещения | без коментари

Novitec Torado е името на последния тунинг проект, изпълнен от баварското студио за подобрения на суперавтомобилА. Модификациите са фокусирани върху намаление на теглото, увеличение на мощността и по-атрактивен външен вид. Визията на Aventador LP700-4 Roadster веднага се набива на очи: колата почти „ближе“ асфалта, каросерията е раздута, а антикрилото е много голямо. Хората на Novitec добавят в предната част спойлер под бронята и оформят по нов начин въздуховодите на серийната престилка. Заводският капак е сменен, а „дебелите“ прагове „транспортират“ погледа от предната към задната част, където той застива върху новия дифузьор.
„Умно“ антикрило
Най-важният акцент отвън е големият заден спойлер над капака на мотора. Антикрилото се вдига автоматично при скорост до 180 км/ч, за да гарантира максимално добро охлаждане на мотора. Джантите са с размер 20 или 21 цола. Мощността е повишена до 728 к.с., а въртящият момент – до 709 Нм. Подобренията са незначителни с оглед на серийните характеристики (700 к.с. и 690 Нм). По-сериозно внимание заслужава „отслабването“ на Aventador с 26 кг. То е постигнато с монтажа на ауспухова система от ултралекия и много скъп материал инконел (никелова сплав) и с тежащите екстремно малко катализатори.
По отношение на пътното поведение при Torado Novitec залага на спортно окачване от KW, настроено на стенда на тима на Toyota във Формула 1. Който реши да се откаже от този високотехнологичен вариант, може да използва само по-къси пружини, комбинирани със серийните амортисьори. Цените за подобренията се получават само при индивидуално запитване.

 
Ключови думи:   Тунинг
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте