Hennessey Venom F5: торнадо препуска с 467 км/ч

Общи 29 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 23155 посещения | без коментари

Hennessey възнамерява да изстиска 467 км/ч от новата версия на Venom GT, постигнала вече 435,2 км/ч. Вариантът F5 ще вземе името на най-мощното торнадо по скалата на Fujita, чиито ветрове развиват между 420 км/ч и 507 км/ч. Така новото чудо ще е достоен съперник на Bugatti Veyron.
За разлика от GT, направен на базата на Lotus Exige, F5 e с нова каросерия от въглеродни влакна и коефициент на въздушно съпротивление в размер на 0,40 срещу 0,44 на старата версия. Масата на торнадото ще е под 1300 кг и така то ще е по-тежко от 1244-килограмовия GT, но благодарение на допълнителните конски сили ще ускорява по-бързо.
Вероятно двигателят ще е същият 7,0-литров битурбо LSX V8, използван при обикновената версия, но тунерите явно са правили някои промени по него и са извели мощността до 1420 к.с. вместо досегашните 1261 к.с. Изборът за трансмисия ще бъде или роботизирана механична с един съединител, или конвенционалната механична. Други технологични подобрения са стабилизираща система с GPS.
Пълните подробности за F5 тунерите ще разкрият през 2015 г., а доставките до крайния купувач започват от 2016 г. Само 30 такива екземпляра ще бъдат произведени, като същевременно феновете не бива да се отчайват, защото Hennessey ще продължи да прави и Venom GT. От него ще бъдат конструирани общо 29 бройки, 16 от които вече били продадени. А после нека вярваме, че имало било криза!



 

Снимки


 

Focus-иран върху целта Focus-иран върху целта
29 септември 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте