Спрягат Chiron за заместник на Veyron

Общи 09 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13395 посещения | без коментари

Супермоделът Bugatti Veyron е вече от десет години на пазара и ето че производството му наближава към своя край. Кой ще го замени в гамата на луксозната марка? Засега се спряга името Chiron. То идва от кентавъра Хирон, както и от легендарния състезател на Bugatti, Луи Широн.
В края на 90-те луксозната автомобилна марка представи едноименна концепция с дизайн на Джуджаро. Veyron на свой ред също е кръстен на състезател и това е Пиер Вейрон.
Луи Широн е роден в Монако и става пилот на Bugatti през 1928 г. Продължава своята кариера до 1958 г., като участва във Формула 1, състезава се и за Lancia и Maserati.
Очаква се наследникът на Veyron да дебютира в идните 12 месеца. Под капака му вероятно ще бъде монтирана подобрена версия на 8,0-литровия W-образен 12-цилиндров силов агрегат на актуалния спортист в гамата на Bugatti и максималната му скорост ще бъде по-висока от тази на световния рекордьор Veyron Super Sport, постигнал 431 км/ч.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте